Alunecare masivă de teren distruge case şi drumuri într-un sat din China

O alunecare de teren dramatică ce a avut loc într-o zona de munte din China a distrus drumuri şi locuinţe după ce a distrus un sat.
Alunecare de teren în provincia centrală chineză Hunan, 17 iulie 2016.
Alunecare de teren în provincia centrală chineză Hunan, 17 iulie 2016. (Captură Foto)
Andrei Popescu
18.07.2016

Televiziunea chineză de stat CCTV a difuzat duminică materialul video, care surprinde momentul în care alunecarea de teren distruge un sat din provincia centrală Hunan.

Din cauza alunecării au fost distruse toate cele 14 locuinţe aflate la baza muntelui, cauzând blocarea traficului rutier.

Nu au fost raportate victime deoarece cei peste 650 de locuitori ai satului au fost evacuaţi înaintea incidentului. Aproximativ 244.000 de persoane au fost afectate de alunecarea de teren.

Drumurile sunt încă blocate iar guvernul local a lansat un plan de urgenţă, trimiţând muncitori pentru curăţarea drumurilor şi desfăşurarea de reparaţii.

Conform CCTV, alunecarea de teren a fost provocată de ploile abundente şi continue şi de vremea rea din regiune. A început să plouă din nou luni dimineaţa şi au îngreunat măsurile de reparaţii.

Un material video similar a apărut săptămâna trecută, surprinzând o altă alunecare de teren ce a avut loc pe o pantă montană în provincia chineză sud-vestică Sichuan în 8 iulie.

Imaginile video au fost înregistrate duminică de un pasager aflat într-un autobuz care s-a oprit într-o staţie din provincia Hunan cu puţin timp înainte ca o bucată imensă a muntelui să acopere drumul.

Şoferul autobuzului a reuşit să întoarcă vehiculului, care transporta 42 de persoane, tocmai înainte ca valul de noroi să se îndrepte spre sat.

Alunecările de teren nu sunt incidente neobişnuite în China. Cel puţin 35 de persoane au fost ucise într-o alunecare de teren care a lovit un sat în districtul Yecheng, prefectura Kashgar, la începutul acestei luni.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor