Warren Buffett trage un semnal de alarmă cu privire la inteligenţa artificială: E ca bomba atomică

Warren Buffett, preşedinte şi director general al Berkshire Hathaway Inc. (Drew Angerer/Getty Images)
Redacţia
05.05.2024

Celebrul investitor şi CEO al Berkshire, Warren Buffett, a tras un semnal de alarmă cu privire la inteligenţa artificială, avertizând că aceasta ameninţă să intensifice fraudele, făcându-le mai convingătoare ca niciodată, relatează Business Insider.

"Escrocheria a făcut întotdeauna parte din scena americană", a declarat Buffett, sâmbătă, la adunarea anuală a acţionarilor companiei sale.

El a mai spus că imaginile şi videoclipurile create cu ajutorul inteligenţei artificiale au devenit atât de convingătoare încât este practic imposibil să discerni dacă sunt reale sau nu.

"Când te gândeşti la potenţialul de a înşela oamenii [...] dacă aş fi interesat să înşel, ar fi industria cu cea mai mare creştere din toate timpurile," a spus el.

El şi-a amintit că a văzut un videoclip deepfake cu el însuşi pe care un escroc îl folosea pentru a cere bani unor străini.

"Practic, mi-aş fi trimis bani mie însumi în vreo ţară nebună", a glumit el.

Buffett a comparat, de asemenea, apariţia inteligenţei artificiale cu crearea bombei atomice, reluând comentariile pe care le-a făcut la reuniunea Berkshire de anul trecut.

"Am lăsat geniul să iasă din sticlă atunci când am dezvoltat armele nucleare. Acel duh a făcut nişte lucruri teribile în ultima vreme. Puterea duhului mă sperie de moarte", a spus el.

"Inteligenţa artificială este oarecum similară. S-ar putea să ne dorim să nu fi văzut niciodată acel duh", a adăugat Buffett.

Miliardarul, care a lăudat potenţialul enorm al AI cu ani înainte de lansarea ChatGPT, a subliniat că nu este expert în această tehnologie incipientă.

"Nu ştiu nimic despre AI, dar asta nu înseamnă că îi neg existenţa sau importanţa sau orice altceva de acest gen", afirmase el.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor