Zi neagră pe litoral. Şapte persoane au murit sau sunt dispărute, zeci de copii, pierduţi de părinţi

Vacanţă pe Litoralul românesc, Plaja Modern din Constanţa
Vacanţă pe Litoralul românesc, Plaja Modern din Constanţa (Epoch Times România)

Canicula din ţară i-a împins pe români spre mare însă nu pentru toţi vacanţa pe litoral s-a dovedit una fastă. Potrivit adevărul.ro, sâmbătă a fost cea mai neagră zi pe litoral. Şapte persoane au murit sau sunt căutate în Marea Neagră, la Costineşti, Mangalia, Vama Veche şi plaja Modern iar zeci de copii au fost pierduţi pe plajă.

Per total, de vineri până duminică dimineaţa, la mare au fost 17 cazuri de înec, trei persoane pierzându-şi viaţa. O tânără din Botoşani a murit la Costineşti, un turist de 46 de ani a pierit înecat la Neptun iar sâmbătă seara, un alt bărbat a murit înecat la Mangalia, în dreptul spitalului. Alte trei persoane sunt date dispărute.

Principala cauză a acestor tragedii este, aparent, inconştienţa turiştilor. Astfel, deşi sâmbătă, pe tot litoralul a fost arborat steagul roşu, care interzice îmbăiatul, mulţi turiştii nu au ţinut cont de avertizările salvamarilor şi au intrat să facă baie în mare: "Ne zic «Fac ce vreau cu viaţa mea»“, le-a declarat un salvamar din Eforie reporterilor Adevărul.

În consecinţă, în acest weekend, la Mamaia, au avut loc circa 30 de intervenţii la limită. „În zona Crush, un tânăr nu a ţinut cont de sfaturile noastre şi în zadar am fluierat după el. A înotat până nu l-am mai văzut şi atunci am plecat după el. Cu greu l-am adus la mal. De ruşine, el a fugit imediat de pe plajă“, a declarat salvamarul Gabriel Culea.

O altă problemă pe care o au de rezolvat salvamarii este cea a copiilor care se pierd de părinţi. Într-o singură zi, pe plaja din Mamaia s-au pierdut vreo 50 de copii: "Pe unii i-au adus ceilalţi turişti la adăpostul salvamarilor, iar pe alţii i-au zărit colegii noştri plângând pe plajă. Părinţii au impresia că-şi lasă copiii la grădiniţă“, a mai adăugat Culea.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne