Voiculescu: Orice formă de corupţie în sănătate e o crimă! Oare câte sesizări a făcut Bodog de când am plecat?

Vlad Voiculescu
Vlad Voiculescu (Mihuţ Savu / Epoch Times)

Fostul ministru tehnocrat al Sănătăţii, Vlad Voiculescu, se întreabă oare câte sesizări pentru acte de posibilă corupţie a făcut Ministrul Sănătăţii la Parchet sau DNA de când a plecat el de la Palatul Victoria.

"Anul trecut, pe 9 Decembrie, lansam linia verde anti-corupţie, în parteneriat cu Direcţia Generală Anticorupţie, cu Parchetul şi cu DNA. Spuneam atunci că orice român va putea sesiza telefonic cazuri de corupţie din sistemul sanitar, de la cazuri de condiţionare a serviciului medical, până la concursuri de angajare trucate sau achiziţii trucate. Mă bucur să văd că din ce în ce mai mulţi oameni înţeleg că orice formă de corupţie în sănătate este o crimă!", a declarat Vlad Voiculescu.

În altă ordine de idei, fostul ministru se întreabă cum îşi imaginează "oamenii ăştia" din Guvern că vom mai avea medici în câţiva ani, fără creşterile salariale promise şi fără curăţenie şi ordine în sistem.

"Şi apropos de curăţenie... oare câte sesizări pentru acte de posibilă corupţie a făcut Ministrul Sănătăţii [Florian Bodog - n.r.] la Parchet sau DNA de când am plecat eu? Sau dintr-o dată este totul roz... nu se mai fură? Poate este curios vreun jurnalist să întrebe", a precizat Vlad Voiculescu.

Tehnocratul a amintit că, la lansarea Linia Telverde Anticorupţie 0800.806.806, spunea aşa:

''În fiecare săptămână, de când sunt ministru al Sănătăţii, am semnat trimiterea unui dosar de posibilă corupţie către parchet, DNA, sau alte instituţii de anchetă. Am descoperit un sistem sufocat de grupuri de interese, o pânză de păianjen care sufocă ţara, iar din loc în loc, pe pânză, pândesc păianjeni feudali care fac din viaţa pacienţilor şi sănătatea acestora o afacere. Pentru a face curăţenie în sistem, noi am aprins lumina prin transparentizarea la toate nivelurile. La DNA sunt peste 150 de dosare de corupţie, dar nu ne putem baza doar pe procurori să ne rezolve problemele. De aceea, ne bazăm pe pacienţi şi pe personalul medical să ne ajute să ţinem lumina aprinsă şi să semnaleze cazurile de corupţie''.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne