Vlad Alexandrescu: "Tăriceanu recidivează în iresponsabilitate politică"

Preluarea şi repetarea la nesfârşit a unor expresii gen „republica procurorilor”, „stat paralel”, „putere ocultă” sunt încă o dovadă de iresponsabilitate a unor şefi de clanuri politice care confiscă instituţii şi o ţară întreagă în beneficiul propriei impunităţi, susţine Vlad Alexandrescu.
Vlad Alexandrescu
Vlad Alexandrescu (Facebook, Vlad Alexandrescu)

Preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, recidivează în iresponsabilitate politică şi în neînţelegerea ideii de stat de drept, susţine senatorul USR Vlad Alexandrescu, la scurt timp după ce liderul ALDE a perorat iar pe tema "statului paralel", afirmând că atât el, cât şi ALDE, partidul pe care îl conduce, vor face uz de "toate mijloacele constituţionale" pentru ca România "să redevină un stat de drept".

Potrivit lui Alexandrescu, mai grav decât declaraţiile în sine este faptul "că acest om târăşte o instituţie fundamentală a democraţiei, Parlamentul, în rolul de accesoriu al agendei sale personale de luptă împotriva justiţiei."

"Într-o recentă postare, dl. Tăriceanu afirmă în mod iresponsabil că România, stat membru al Uniunii Europene, nu ar fi un stat de drept. Se lansează într-o retorică vidă şi mistificatoare, în angajamente lipsite de sens: „vom face uz de toate mijloacele constituţionale pentru ca România să redevină un stat de drept, inclusiv prin adoptarea în această sesiune parlamentară a proiectelor legilor Justiţiei."

România este un stat de drept şi acest statut a fost şi este recunoscut prin aderarea la Uniunea Europeană, pentru care ţara noastră a avut de încheiat un capitol dificil de negociere în domeniul Justiţie şi Afaceri Interne. Mai mult, funcţionarea justiţiei şi politicile anticorupţie, atât de nesuferite dlui Tăriceanu, au făcut obiectul unei monitorizări neîntrerupte din partea Comisiei Europene, prin Mecanismul de Cooperare şi Verificare (MCV). Nicăieri în rapoartele MCV României nu-i este pusă sub semnul întrebării condiţia de stat de drept", scrie Alexandrescu, pe pagina sa de Facebook.

Senatorul USR mai susţine că liderul ALDE ar trebui să priceapă că acest statut nu este acordat sau retras României în funcţie de supărările şi dosarele penale ale unui politician sau altul.

"Ar mai trebui să înţeleagă că vocile care s-au ridicat cu putere din interiorul sistemului de justiţie (Preşedintele ICCJ, CSM şi aproape 4000 de magistraţi) sunt parte legitimă la procesul de dezbatere publică într-o democraţie constituţională. Acestea sunt voci libere, legitime, care spun adevăruri incomode oligarhilor din PSD şi ALDE. Ele trebuie respectate şi ascultate, nu înăbuşite prin inventate conflicte juridice de natură constituţională sau prin proiecte de lege care aruncă justiţia din România în epoca Năstase - Stănoiu.

Preluarea şi repetarea la nesfârşit a unor expresii fără sens („republica procurorilor”, „stat paralel”, „putere ocultă”) sunt încă o dovadă de iresponsabilitate a unor şefi de clanuri politice care confiscă instituţii şi o ţară întreagă în beneficiul propriei impunităţi", afirmă Alexandrescu, adăugând că USR se va opune fără compromis iresponsabililor care ne conduc.

"Îndemn fiecare cetăţean onest al acestei ţări să se alăture acestei lupte", concluzionează fostul ministru al Culturii.

Reamintim că Tăriceanu a declarat recent că atât el, cât şi ALDE, partidul pe care îl conduce, vor face uz de "toate mijloacele constituţionale" pentru ca România "să redevină un stat de drept", inclusiv prin adoptarea proiectului de modificare a legilor Justiţiei. Legile Justiţiei au primit aviz negativ de la CSM şi peste 3000 de magistraţi şi o sută de organizaţii ale societăţii civile au cerut respingerea lor.

Pe scurt, mare parte din opinia publică vede în aceste legi ale Justiţiei o nouă încercare a PSD-ALDE de a pune Justiţia sub control politic. Mai multe informaţii despre declaraţiile lui Tăriceanu, aici
România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne