Vlad Alexandrescu: S-au săturat de atâta democraţie, a sosit timpul să întoarcă România cu faţa spre Est

PSD şi ALDE se pregătesc să confecţioneze un conflict cu instituţiile europene, s-au săturat de atâta parcurs european şi de atâta democraţie, au obosit să tot salveze aparenţele, a sosit timpul să întoarcă România cu faţa spre Est, a avertizat fostul ministru Vlad Alexandrescu.
Vlad Alexandrescu
Vlad Alexandrescu (Facebook, Vlad Alexandrescu)

Aspiraţiile noastre de integrare reală în lumea occidentală, cu un stat modern şi o societate prosperă, se află acum într-un pericol mai mare ca oricând, a tras un semnal de alarmă, pe pagina sa de socializare, senatorul USR Vlad Alexandrescu, fost ministru tehnocrat al Culturii.

"Se face un an de când PSD şi ALDE promovează un discurs naţionalist şi anti-occidental, presărat cu diverse teorii ale conspiraţiei. Ei bine, se pare că acum se oficializează acest discurs la nivelul cel mai înalt. Curtea Constituţională e ultima instituţie a statului care se aliniază noii direcţii a pesedismului autarhic, rupt de partenerii europeni ai României. Comunicatul CCR care denunţă un presupus caracter „politic” al discuţiilor în cadrul MCV şi anunţă refuzul Curţii de a mai participa la întâlnirile cu ”neinformata” Comisie Europeană consacră de fapt noua poziţionare izolaţionistă a statului pesedist", a declarat Vlad Alexandrescu.

Drept dovadă, a continuat fostul ministru, stă şi ultima scenetă pusă în joc de către Guvernul Dăncilă, în regia jurnalistului Mihai Gâdea, având în centrul atenţiei interpretarea eronată a unui document trimis de Comisia Europeană în 2012.

"A fost o imixtiune brutală în actul de justiţie, ne spune Liviu Dragnea. ”Este ceva foarte grav”, întăreşte acelaşi Dragnea, aprobând solicitarea făcută de premierul Dăncilă către ministrul Justiţiei pentru a afla dacă au existat şi alte astfel de solicitări din partea Comisiei Europene. Cu alte cuvinte, un prim-ministru PSD întreabă un ministru PSD dacă un fost guvern PSD a primit anumite solicitări. Ca şi când nu tot ei guvernau şi atunci, cum o fac şi acum. Ar fi bine dacă toate acestea ar fi doar o piesă proastă de comedie, ca multe altele din politica românească. Din păcate, nu sunt doar atât. Sunt un semnal grav că PSD şi ALDE se pregătesc să confecţioneze un conflict cu instituţiile europene, pentru a putea poza în nişte jupâni Dumitrache apărători ai neamului. ”Nu vrem să fim colonia europenilor”, doresc să ne transmită noii jupâni caragialeşti", a afirmat Vlad Alexandrescu.

Fostul ministru consideră că e un semnal că s-au săturat de atâta parcurs european şi de atâta democraţie, au obosit să tot salveze aparenţele, a sosit timpul să întoarcă România cu faţa spre Est.

"România lui Dragnea şi Tăriceanu şi-a găsit de altfel un emisar pe lângă Kremlin în persoana lui Adrian Năstase. Guvernanţii noştri nici măcar nu mai mimează că încearcă să găsească soluţii pentru a rezolva problemele grave şi reale ale românilor. Ultimele lor acţiuni nu sunt o întâmplare, ci un avertisment: ”Nu vă vom ţine cu forţa ca în 1947, dar voinţa ne-o vom impune cu forţa. Cine doreşte o viaţă ca în Occident, n-are decât să plece în Occident.” Şi totuşi, milioane de oameni cinstiţi şi activi rămân în continuare în ţara lor. Ei continuă să muncească şi să protesteze, iar jurnaliştii adevăraţi continuă să investigheze. Suntem mai puternici decât credem, iar ei nu sunt atât de puternici pe cât se cred. Atât timp cât oamenii cinstiţi sunt încă aici, înseamnă că nimic nu e pierdut pentru România", a precizat Vlad Alexandrescu.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne