Viorica Dăncilă, în vizită în Israel. Guvernul confirmă în sfârşit informaţia

Guvernul a anunţat oficial că Viorica Dăncilă efectuează o vizită în Israel, aceasta după ce zile în şir a refuzat să confirme informaţia, în pofida insistenţelor presei.
Viorica Dăncilă
Viorica Dăncilă (Epoch Times)

Prim-ministrul Viorica Dăncilă va efectua, în perioada 25-26 aprilie, o vizită oficială în Statul Israel, la invitaţia premierului israelian Benjamin Netanyahu, informează Guvernul. Anunţul oficial, făcut cu doar câteva ore înainte ca Dăncilă să plece spre Israel vine după ce zile în şir în presă a circulat informaţia că această vizită va avea loc, lucru pe care Guvernul a refuzat să îl confirme sau infirme.

Potrivit comunicatului de presă remis de Guvern, agenda vizitei Vioricăi Dăncilă include întrevederi cu omologul israelian, Benjamin Netanyahu, preşedintele Statului Israel, Reuven Rivlin, şi cu liderul opoziţiei din Knesset, Isaac Herzog. De asemenea, premierul Dăncilă va avea o întrevedere cu Theophilos al III-lea, patriarhul grec-ortodox al Ierusalimului.

"Vizita prim-ministrului României în Statul Israel se înscrie în seria de contacte politico-diplomatice destinate marcării aniversărilor care fac din 2018 un an de referinţă pentru relaţia bilaterală, respectiv 70 de ani de la crearea Statului Israel, 70 de ani de relaţii diplomatice neîntrerupte şi 100 de ani de la crearea statului român modern.

Discuţiile vor fi axate pe evaluarea stadiului relaţiilor bilaterale româno-israeliene, cu accent pe identificarea oportunităţilor de valorificare suplimentară a cooperării în domenii de interes comun. De asemenea, discuţiile vor prilejui un schimb de opinii asupra evoluţiilor politice şi de securitate în plan regional şi global.

Cu ocazia prezenţei în Israel, prim-ministrul Viorica Dăncilă va vizita Memorialul Martirilor şi Eroilor Holocaustului „Yad Vashem”", se arată în comunicat.

Reamintim că vizita premierului în Israel are loc pe fondul uriaşului scandal stârnit în România în urma anunţului lui Liviu Dragnea că ambasada României de la Tel Aviv va fi mutată la Ierusalim. După ce Dragnea a anunţat, la Antena 3, că Guvernul a adoptat un memorandum prin care se decide începerea procedurilor pentru mutarea efectivă a ambasadei din Israel, de la Tel Aviv, Administraţia Prezidenţială a transmis că preşedintele României nu a fost informat sau consultat în prealabil în legătură cu acest demers care poate reprezenta, eventual, cel mult începutul unui proces de evaluare în materie, care poate fi finalizat doar în momentul încheierii negocierilor privind Procesul de Pace din Orientul Mijlociu, în cadrul căruia statutul Ierusalimului reprezintă o temă centrală. De asemenea, preşedintele a reamintit că o decizie finală pe acest subiect revine, din punct de vedere constituţional, Preşedintelui României. Mai multe informaţii pe acest subiect puteţi accesa aici

Şi Liviu Dragnea ar putea merge în Israel odată cu Dăncilă, scrie presa, dând informaţii pe surse. Potrivit Antena 3, liderul PSD a fost invitat personal de premierul Israelului, Benjamin Netanyahu.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne