"Va fi haos în spitale!" 10.000 de sindicalişti din Sănătate în stradă. Grevă generală la orizont

Nemulţumiţi că legea salarizării unitare şi regulamentul cadru privind sporurile le-au adus nu măririle salariale promise de coaliţia la putere ci mult mai puţini bani în buzunar, sindicaliştii SANITAS ameninţă cu greva generală.
Protest SANITAS
Protest SANITAS (Epoch Times România)
Se încarcă player-ul...

În jur de 10.000 de sindicalişti din domeniul Sănătăţii au venit joi, în Piaţa Victoriei, lângă Guvern, revoltaţi că după aplicare legii salarizării şi a regulamentului de acordarea a sporurilor, veniturile multora dintre ei au scăzut dramatic. Cadrele medicale afiliate SANITAS au venit din toată ţara pentru ca guvernanţii să realizeze amploarea nemulţumirilor lor.

Piaţa Victoriei a răsunat aşadar de sunetul vuvuzelelor, iar protestatarii au afişat lozinci cu mesaje precum "Legea voastră Unitară dezbină România!", "Mai avem un singur dor! să nu ne tăiaţi din spor!", "Sănătatea valorează mai mult de 30%!", iar pe tricourile unora dintre sindicalişti se putea citi mesajul "Grevă Generală". Potrivit liderului sindical Viorel Huşanu, greva generală ar urma să fie declanşată pe 11 mai, în cazul în care revendicările SANITAS nu vor fi rezolvate.

"După cum vedeţi, suntem 10.000 şi tot mai vin, sunt mari nemulţumiri în ţară! Au făcut o lege proastă pe care încearcă pas cu pas să o cârpească. Dacă nu rezolvă astăzi, vom fi mult mai mulţi la greva generală. Este momentul să rezolve, altfel va fi haos în spitale! Toţi sunt porniţi pe grevă generală!(...) Greva va începe pe data de 7, cu o grevă de avertisment, şi pe 11 va urma greva generală pe perioadă nedeterminată!", a explicat pentru Epoch Times liderul sindical Viorel Huşanu.

"Am venit pentru discriminarea pe care a făcut-o legea salarizării. Personalul TESA, infirmierele, brancardierii, biologii, farmaciştii, chimiştii nu au primit nicio mărire salarială. Noi suntem o echipă medicală, nu putem lucra fără infirmieri şi brancardieri şi mai ales (am venit pentru că) ni s-au limitat sporurile. Şi a treia revendicare este negocierea şi semnarea contractului colectiv de muncă pe sănătate şi asistenţă socială", a explicat, la rândul său, o protestatară venită din Ialomiţa.

"Doamna Olguţa Vasilescu probabil e mulţumită de cum e primită în spital când are o problemă. Nicio problemă, noi îi aşteptăm cu drag, cu braţele deschise, sub lozinca "Dar-ar bola'n voi, s-ajungeţi la noi!", să vadă cum se lucrează în spitale, fără materiale sanitare, fără medicamente, fără seringi, fără perfuzoare... Asta este, dânşii aşa vor, noi aşa îi primim", a adăugat protestatara.

Un mesaj similar a transmis şi o altă protestatară, venită tocmai din Botoşani. Întrebată ce le-ar transmite premierului, ministrului Muncii şi ministrului Sănătăţii, femeia a răspuns:

"Să vină, dacă vor avea nevoie de servicii medicale, o oră în spital să vadă dacă sunt mulţumite de cele primite în condiţiile actuale în spitale, sanatorii şi în orice instituţie medicală!".

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne