Un profesor din Marea Britanie a luat atitudine: Şerban Nicolae şi Bodog, în atenţia autorităţilor pentru plagiat

Suspectaţi ca şi-au plagiat tezele de doctorat, pesediştii Şerban Nicolae şi Florian Bodog au intrat acum în atenţia autorităţilor, graţie sesizării depuse de un profesor român din Marea Britanie.
Serban Nicolae(lider de grup PSD la Senat),
Serban Nicolae(lider de grup PSD la Senat), (Florin Chirila/Epoch Times)

Consiliul Naţional de Atestare a Titlurilor, Diplomelor şi Certificatelor Universitare este chemat să verifice dacă tezele de doctorat semnate de senatorul PSD Şerban Nicolae şi de ministrul PSD al Sănătăţii, Florian Bodog, sunt într-adevăr plagiate aşa cum reiese din investigaţiile care au apărut în presă.

"Ţin să precizez că meritul colectării dovezilor plagiatului aparţine unor jurnalişti de investigaţie. Tezele de doctorat ale subnumiţilor au fost analizate în urma unor anchete de presă, iar rezultatele oferă dovezi incontestabile cum că numitele lucrări ar fi fost plagiate în mod masiv", scrie în textul sesizării înaintate de Cristian Dogaru, lector la University Campus Suffolk din Marea Britanie.

Profesorul a mai depus în trecut sesizări la CNATDCU şi în privinţa doctoratelor semnate de Gabriel Oprea, Victor Ponta, Neculai Onţanu, Robert Negoiţă, Bogdan Licu, Laura Codruţa Kovesi, Loredana Radu, Adela Popescu, Mihai Stănişoară, Florentin Pandele, Petre Tobă şi Dumitru Pârvu.

Pressone l-a acuzat pe ministrul Florian Bodog că a plagiat nu mai puţin de două treimi din teza de doctorat în Ştiinţe Economice, în timp ce Linx a publicat o investigaţie din care reiese că senatorul Şerban Nicoale a plagiat zeci de pagini în lucrarea sa.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne