Un nou termen în dosarul transferurilor

Victor Becali,impresar şi acţionar la clubul Dinamo
Victor Becali,impresar şi acţionar la clubul Dinamo (Epoch Times România)
Epoch Times România
14.10.2013

Luni, la Curtea de Apel Bucureşti (CAB), va avea loc un nou termen în dosarul transferurilor în care opt oameni de afaceri din fotbalul românesc sunt judecaţi pentru spălare de bani şi evaziune fiscală.

La termenul din data de 7 octombrie, instanţa a amânat judecarea procesului la cererea cluburilor Dinamo Bucureşti şi Oţelul Galaţi motivată de lipsa unor apărători legali. Termenul alocat a fost unul scurt, de numai o săptămână, finalizarea acestui dosar fiind considerată importantă de CAB, după ce dosarul a fost trimis spre rejudecare de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

În 2008, DNA i-a trimis în instanţă pe Gheorghe Copos, Mihai Stoica, Jean Pădureanu şi Gheorghe Popescu pentru acuzaţiile de înşelăciune, evaziune fiscală în formă continuă şi spălare de bani. În acelaşi dosar, au mai fost formulate acuzaţii asupra lui Gigi Neţoiu, pentru înşelăciune, evaziune fiscală şi spălare de bani, Cristian Borcea, Ioan Becali şi Victor Becali, acuzaţi pentru înşelăciune, evaziune fiscală, spălare de bani în formă continuată şi asociere în vederea săvârşirii de infracţiuni.

Din informaţiile oferite de DNA reiese că cei opt inculpaţi au prejudiciat statul cu aproximativ 1.5 milioane de dolari iar alte patru cluburi de fotbal au fost private de peste 10 milioane de dolari. O parte din banii obţinuţi în urma transferurilor au fost ”spălaţi” prin intermediul mai multor firme off-shore.

În atenţia procurorilor sunt 12 transferuri efectuate de cluburile Dinamo Bucureşti, Oţelul Galaţi, Rapid Bucureşti şi Gloria Bistriţa cu mai multe cluburi din străinătate în anii 1999 – 2005.

Conform dovezilor se mai arătată că o parte din bani obţinuţi din transferuri au fost viraţi direct în conturile personale a lui Copos, Borcea, fraţii Becali, Popescu, Neţoiu şi Pădureanu, fără justificare.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor