Un avion s-a prăbuşit în Oceanul Atlantic. Patru moldoveni decedaţi şi doi răniţi

Patru moldoveni şi-au pierdut viaţa, iar alţi doi au fost răniţi, după ce avionul în care se aflau s-a prăbuşit sâmbătă dimineaţă în Oceanul Atlantic, la scurt timp după ce a decolat de pe aeroportul internaţional din Abidjan, Coasta de Fildeş.
Accidentul aviatic din Cote de Ivory în care au decedat cetăţeni ai R. Moldova (sputnik.md)
Ştefan Sârbu
14.10.2017

Ministerul Afacerilor externe şi Integrării Europene al R. Moldova (MAEIE) anunţă că, potrivit informaţiilor preliminare, obţinute prin intermediul Ambasadei Republicii Moldova la Paris, accidentul aviatic a survenit în dimineaţa zilei de 14 noiembrie, aproximativ la ora 8:45, după o tentativă eşuată de aterizare a aeronavei pe aeroportul de la Abidjan, cauzată de condiţiile meteo nefavorabile.

Aeronava prăbuşită efectua zboruri pentru armata franceză şi avea la bordul său zece persoane, dintre care şase cetăţeni ai Republicii Moldova şi patru cetăţeni ai Republicii Franceze.

”Conform datelor obţinute de la autorităţile ivoriene, patru cetăţeni ai Republicii Moldova au decedat în urma accidentului iar ceilalţi doi au fost preluaţi de către armata franceză pentru acordarea îngrijirilor medicale”, notează MAEIE specificând că menţine legătura cu autorităţile ivoriene şi franceze pentru a stabili identităţile moldovenilor implicaţi în accident şi va întreprinde toate acţiunile necesare ce se impun în asemenea situaţii.

Potrivit unui comunicat, o echipă de investigare din cadrul Autorităţii Aeronautice Civile a Republicii Moldova va pleca de urgenţă în Cote de Ivory pentru a participa în calitate de observatori la investigarea cauzelor accidentului aeronautic cu implicarea aeronavei de tip cargo AN 26, înregistrată în Republica Moldova.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor