Tudose: Respectăm programul de guvernare literă cu literă, cifră cu cifră!

Partidul şi Guvernul au promis împreună că nimeni nu va primi mai puţini bani, toată lumea va avea venituri mai mari, a declarat premierul Mihai Tudose.
Andrei Pricopie
26.10.2017

alte articole

Mihai Tudose(Prim-ministru),
Mihai Tudose(Prim-ministru), (Florin Chirila/Epoch Times)
Andrei Pricopie
26.10.2017

Programul de guvernare va fi respectat literă cu literă şi cifră cu cifră, salariile şi pensiile vor creşte cu siguranţă anul viitor, a declarat miercuri, în cadrul unei intervenţii telefonice la Antena 3, premierul Mihai Tudose.

"Plecăm de la ce este important [în ceea ce priveşte proiectul de buget pentru anul 2018 - n.r.], este unul dintre cele mai importante documente pe care le emite un Guvern şi este important şi pentru ţară şi pentru a ne duce la îndeplinire programul de guvernare. Este important să fie făcut bine, să respecte anumiţi parametri în care suntem, aş spune, şi constrânşi, dar şi cu liberul angajament, acel deficit de sub 3%. Trebuie ca în el să respectăm alocările bugetare pentru pensii, pentru salarii; nu uitaţi că de la 1 ianuarie intră în vigoare Legea salarizării, la asta lucrăm acum, la acordurile fine pe Legea salarizării. Am promis, împreună cu partidul, partidul cu Guvernul, că nimeni nu va primi mai puţini bani, toată lumea va avea venituri mai mari. La asta lucrăm şi aşa se va întâmpla", a precizat Tudose, citat de Agerpres.

Întrebat dacă vor creşte pensiile şi salariile anul viitor, premierul a replicat: "Salarii - în mod cert, pensiile - în mod cert. De la anul, punctul de pensie creşte de la 1.000 de lei la 1.100 de lei. (...) Respectăm programul de guvernare literă cu literă şi cifră cu cifră, fiindcă sunt şi cifre".

Prim-ministrul susţine că, la proiecţia bugetară pe 2018, se lucrează şi pe partea de dezvoltare a României.

"Anul acesta nu ne-am plâns, fiindcă nu de asta ne-a votat lumea şi nu pentru acest motiv am venit la guvernare, să ne plângem ce am găsit, dar nu am avut niciun proiect. Anul ăsta am pus bazele proiectelor pentru anul viitor şi anul viitor va trebui ca şi prin buget să ne asigurăm că ele vor funcţiona", a punctat Tudose.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor