Trompetele propagandei lui Putin îl consideră "trădător"pe Mike Johnson, şeful Camerei Reprezentanţilor SUA

Margarita Simonyan şi Vladimir Solovyov de la televiziunea rusă de stat
Margarita Simonyan şi Vladimir Solovyov de la televiziunea rusă de stat (Youtube - captură ecran)
Redacţia
23.04.2024

Unii dintre cei mai apropiaţi aliaţi ai preşedintelui rus Vladimir Putin şi trompeta propagandei acestuia, Vladimir Soloviov, s-a dezlănţuit la adresa preşedintelui Camerei Reprezentanţilor SUA, Mike Johnson, după ce acesta a susţinut adoptarea unui pachet de ajutor suplimentar pentru Ucraina, informează Newsweek.com.

Soloviov l-a numit pe Johnson "trădător" pentru că a promovat o finanţare suplimentară pentru Kiev, în pofida faptului că membri ai formaţiunii sale politice s-au opus măsurii de cheltuieli.

"Biden a obţinut totul. Se pare că a folosit metode de culise pentru a-l atrage de partea sa pe omul pe care republicanii l-au ales să reprezinte Camera Reprezentanţilor", a declarat Soloviov, referindu-se la Johnson în timpul unei emisiuni de duminică a talk-show-ului de televiziune "Duminică seara cu Vladimir Soloviov".

"[Johnson] i-a trădat!. I-a trădat total! Nu pe noi, noi nu avem prieteni acolo... Asta este tot ce trebuie să ştiţi despre politica americană. Sunt nişte trădători!", şi-a continuat Soloviov discursul sulfuros.

Derapajele propagandistului de serviciu al Kremlinului vin în contextul în care Camera Reprezentanţilor a adoptat sâmbătă o măsură de cheltuieli de aproape 61 miliarde de dolari destinată să sprijine războiul Ucrainei împotriva Rusiei, după luni de rezistenţă ale parlamentarilor republicani.

Johnson a promovat proiectul de lege ca fiind "lucrul corect" de făcut în zilele premergătoare votului din Cameră. Democraţii s-au raliat, de asemenea, la adoptarea măsurii sâmbătă, iar preşedintele Joe Biden a îndemnat Senatul să adopte imediat legea.

Personalul mass-media de stat din Rusia îşi arătase anterior afecţiunea faţă de Johnson. Prezentatoarea unui talk-show Olga Skabeeva s-a referit la vorbitor ca fiind "Johnson al nostru" într-o emisiune de la începutul acestei luni. Potrivit relatării lui Davis, declaraţii similare au fost făcute despre fostul preşedinte Donald Trump, unele gazde de televiziune referindu-se la el ca fiind "Trump al nostru" sau "Trumpushka".

O serie de republicani s-au pronunţat împotriva lui Johnson şi a aprobării ajutorului suplimentar pentru Ucraina, inclusiv conservatori precum reprezentanta Georgiei, Marjorie Taylor Greene, care a introdus o moţiune de vacantare împotriva speakerului după ce acesta a colaborat cu democraţii pentru a trece o lege federală de cheltuieli de 1.200 de miliarde de dolari pentru a evita o închidere parţială a guvernului.

Greene a fost lăudată de Margarita Simonian, o propagandistă de top a Kremlinului şi redactor-şef al canalului media rusesc de stat RT, în timpul talk-show-ului lui Soloviov de duminică, numind-o pe congresmenă "o adevărată frumuseţe".

"Marjorie Taylor Greene pe care tocmai aţi arătat-o este o frumuseţe. Este unul dintre puţinii membri ai Congresului american care încearcă să arate ca o persoană în sensul vechi al cuvântului", a spus Simonian după ce Soloviov a arătat clipuri cu membra congresului.

Greene apare deseori la televiziunea de stat rusă şi a fost acuzată că repetă propaganda Kremlinului. Ea a respins anterior astfel de acuzaţii.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor