Traian Băsescu nu vrea la Primăria Capitalei. Ar vedea-o pe Elena Udrea

Traian Băsescu, 31 ianuarie 2014
Traian Băsescu, 31 ianuarie 2014 (Sean Gallup / Getty Images)

Întrebat, duminică, pe fundalul reţinerii lui Sorin Oprescu dacă l-ar interesa să se întoarcă la Primăria Capitalei, Traian Băsescu a negat.

"În acest moment nu mă interesează să mă întorc la primăria Capitalei", a declarat Traian Băsescu, invitat pe platourile B1 TV.

Fostul şef al statului a mai adăugat că în acest moment nu vede niciun politician suficient de energic care să acceadă la conducerea Primăriei Capitalei, ca o etapă preliminară candidaturii la preşedinţie.

"Nu văd un bărbat politic energic, privind în perspectivă Primăria Capitalei, după care candidatură la Preşedinţia României.", a declarat fostul preşedinte.

Cât despre o femeie energică, Băsescu a declarat că, dintre politiciene, pe Udrea ar vedea-o în acest rol: "Să ştiţi că aş merge mult mai repede pe mâna doamnei Udrea (decât pe a Alinei Gorghiu n.r.), pe care o ştiu un om extrem de puternic şi consecvent. Să sperăm că îşi va rezolva problemele cu justiţia", a afirmat preşedintele.

În ceea ce priveşte resetarea scenei politice după reţinerea lui Oprescu, Traian Băsescu a reamintit că dreapta n-a câştigat niciodată cu adevărat Capitala, deşi se spune că Bucureştiul este de dreapta. Fostul preşedinte a reamintit că, atunci când a fost primar, toţi cei şase primari de sectoare erau PSD.

"PSD este extrem de puternic în Bucureşti. Extrem de puternic! Şi în niciun caz dacă ar câştiga un primar de dreapta, în niciun caz nu ar putea guverna cu şase primari de sector de dreapta. Va avea un număr mare de primari PSD. Bucureştiul are o mare problemă creată de Năstase, încă din timpul mandatului meu. Pentru că erau 6 primari PSD, Guvernul a spart bugetul primăriei şi avem şapte bugete. Orice primar general al Capitalei, oricât de bun ar fi, va avea doar 1/7 din bugetul oraşului. Au fost ani când primăria sectorului 1 a avut buget mai mare decât primăria Capitalei.", a explicat Traian Băsescu.

"Mai mult, primarii de cariere rămân cu toţi banii. Primarului Capitalei îi rămâne o sumă destul de mică pentru a investi în dezvoltare, trebuie să plătească subvenţia la RADET, la RATB, să întreţină marile parcuri, îi rămâne destul de puţin pentru a crea ceva. Deşi am avut timp de trei ani şi patru luni, nici atunci nu am reuşit să îi conving să pună capăt acestor prostii”, a mai declarat fostul preşedinte.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne