Tenis de masă. România, în sferturile de finală ale Mondialelor de juniori

Sportivii noştri s-au calificat atât la masculin cât şi la feminin în sferturile de finală ale Campionatelor Mondiale de tenis de masă pentru juniori de la Cape Town (Africa de Sud).
(KARIM JAAFAR / AFP / Getty Images)

Echipele României de juniori au acces, joi, atât la masculin cât şi la feminin în sferturile de finală ale Campionatelor Mondiale de tenis de masă ce se desfăşoară în această perioadă la Cape Town (Africa de Sud).

Fiind clasată pe locul al doilea în Grupa D, echipa feminină va juca cu Japonia. În primul meci, tricolorele au învins Serbia cu scorul de 3-1, prin punctele aduse de Adina Diaconu şi Andreea Dragoman. Diaconu a dispus cu 3-0 cu Sabina Surjan şi cu 3-0 cu Izabela Lupulesku. Dragoman a trecut cu 3-1 de Lupulesku. În alt meci, Andreea Clapă a fost învinsă cu 3-0 de Tijana Jokic.

În al doilea meci, România a pierdut în faţa echipei Franţei cu 1-3, singurul punct fiind adus de Diaconu, 3-0 cu Audrey Zarif. Andreea Dragoman a fost învinsă de Marie Migot cu 3-1, Oceane Guisnel a trecut de Andreea Clapă cu 3-1, iar Migot a trecut de Diaconu cu 3-2, în ultima confruntare.

Franţa s-a situat pe primul loc cu 4 puncte, România pe locul doi cu 3 puncte, iar Serbia a obţinut 2 puncte. Primele două clasate s-au calificat în sferturi.

Japonia, adversara României din sferturi, a câştigat Grupa A, după după ce a învins cu 3-0 SUA şi cu 3-0 Taiwan.

La masculin, România va întâlni în sferturi echipa Coreei de Sud, după ce a pierdut meciul cu Japonia cu 2-3 şi a învins Cehia cu 3-2 în grupă. În meciul cu japonezii, punctele au fost câştigate de Alexandru Manole - 3-0 cu Tonin Ryuzaki, şi de Cristian Pletea - 3-1 cu Tomokazu Harimoto. Harimoto l-a învins cu 3-1 pe Rareş Şipoş, iar Yuki Matsuyama i-a învins pe Cristian Pletea cu 3-2 şi pe Rareş Şipoş tot cu 3-2.

În meciul al doilea, tricolorii au câştigat în faţa Cehiei, prin punctelor obţinute de Cristian Pletea şi de Rareş Şipoş. Pletea i-a învins pe Patrik Klos, cu 3-2 şi pe Tomas Polansky cu 3-2. Şipoş a adus punctul decisiv, învingându-l cu 3-1 pe Klos. Şipoş a fost învins de Polansky cu 3-2, iar Jiri Martinko a trecut deManole cu 3-2.

Japonia a ocupat primul loc în grupă, obţinând 4 puncte, urmată de România cu 3 puncte şi Cehia cu 2 puncte.

Coreea de Sud s-a situat pe primul loc în Grupa C, cu 4 puncte, urmată de Coreea de Nord cu 3 puncte şi SUA cu 2 puncte.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Sport