Tată în scaun cu rotile realizează o cameră de vis, cu paturi suprapuse, pentru fiicele sale

Constructor paralizat în urma unui accident realizează un dormitor cu paturi supraetajate pentru cele trei fiice ale sale
Foto:
Foto: (Prin amabilitatea Andreei Kotter)

Chiar dacă este imobilizat în scaunul cu rotile, când tatăl Dan Kotter îşi propune să realizeze ceva, reuşeşte să facă treaba. Acest tată devotat, în vârstă de 46 de ani, din West Haven, Utah, SUA, şi-a folosit puţinul timp liber pe care l-a avut între operaţii şi călătoriile cu familia de anul trecut pentru a construit un dormitor deosebit, cu paturi supraetajate şi etajere pentru fiicele sale.

În urmă cu puţin peste 10 ani, Kotter a suferit un accident în timpul jobului său în construcţii, provocându-i leziuni care i-au schimbat viaţa şi a rămas paralizat de la brâu în jos. El a explicat pentru The Epoch Times atitudinea sa faţă de viaţă:

"Dictonul pe care îl avem este: «Dă-i azi un pumn în faţă». În esenţă, acest lucru înseamnă să nu renunţi, să nu laşi ziua să te doboare, să nu laşi viaţa să te doboare. Nu căuta scuze - doar încearcă să munceşti din greu".

Dan Kotter şi soţia sa, Andrea Kotter, împreună cu copiii lor.
Dan Kotter şi soţia sa, Andrea Kotter, împreună cu copiii lor. (Prin amabilitatea Andreei Kotter)

Domnul Kotter şi-a rupt spatele în timp ce lucra la acoperişul unei case pe 17 august 2013.
Domnul Kotter şi-a rupt spatele în timp ce lucra la acoperişul unei case pe 17 august 2013. (Prin amabilitatea Andreei Kotter)

Finalizarea dormitorului, care cuprinde şi etajere pentru jucării, a durat câteva luni, dar rezultatul este un vis devenit realitate pentru fiicele sale: Marlee - 2 ani, Maisie - 4 ani şi Quinn - 12 ani.

Dintr-o căsătorie anterioară, Dan Kotter mai are o fiică, Mikayla, în vârstă de 17 ani, iar soţia sa, Andrea Kotter, are doi fii: Noah, în vârstă de 16 ani, şi Uriah, în vârstă de 11 ani, şi ei tot dintr-o căsătorie anterioară. În total şase copii frumoşi alcătuiesc familia lor mixtă.

Foto:
Foto: (Prin amabilitatea Andreei Kotter)

Foto:
Foto: (Prin amabilitatea Andreei Kotter)

Foto:
Foto: (Prin amabilitatea Andreei Kotter)

Cuplul s-a cunoscut după accident, iar el a cerut-o în căsătorie la scurt timp după aceea. Tocmai au sărbătorit cea de-a noua aniversare a căsătoriei lor.

"Zile aglomerate", a spus Dan Kotter, zâmbind.

Andrea Kotter a adăugat: "Mereu le spun tuturor că înainte de accident, timp de 20 de ani, Dan a realizat tot felul de lucruri şi că este foarte priceput şi talentat. Este pur şi simplu un constructor incredibil, chiar şi aflat în scaunul cu rotile. Îmi place să-l privesc atunci când se simte cel mai bine, în elementul său. Este ca şi cum, pentru un minut, uită că este paralizat, pentru că a revenit la jocul său de a construi şi îi place asta. Am toată încrederea că va fi capabil să construiască tot ce visez eu."

Dan Kotter lucra la acoperişul unei case atunci când a avut loc accidentul îngrozitor, pe 17 august 2013. Acoperişul s-a prăbuşit, iar el a căzut de la aproximativ 10 metri pe podeaua de ciment a unui garaj, fracturându-şi coloana în mai multe locuri, pe lângă pelvis. Când a fost dus de urgenţă la spital, medicul a descoperit mai multe vertebre fracturate şi un plămân distrus.

"Una dintre uneltele mele, un ciocan, era în spatele meu şi presupunerea a fost că probabil am aterizat pe el. Mi-a schimbat viaţa", a declarat Kotter, care se luptă zilnic cu o arahnoidită extrem de dureroasă, o afecţiune neurologică provocată de deteriorarea ţesuturilor care protejează măduva spinării.

La momentul respectiv, Kotter, fost poliţist şi angajat în domeniul petrolier, se afla chiar în mijlocul unui divorţ. Nu ştia, în timp ce se confrunta cu enorma adaptare la o nouă realitate, că era pe cale să o întâlnească pe viitoarea sa soţie.

Foto:
Foto: (Prin amabilitatea Andreei Kotter)

Soţul doamnei Kotter de la acea vreme tocmai avusese un accident de motocicletă, cu o zi înainte de accidentul domnului Kotter. Acesta a fost în comă timp de o lună şi jumătate şi s-a ales cu un traumatism cranio-cerebral sever şi a rămas "pentru totdeauna precum un copil", a spus ea.

Ea a avut grijă de el, l-a dus la reabilitare şi, întrucât ea şi Dan Kotter se aflau în sistemul spitalicesc în acelaşi timp au devenit o sursă de sprijin unul pentru celălalt. "Amândoi aveam doi copii de aceeaşi vârstă şi pe amândoi viaţa ne-a adus în situaţii foarte grele. Astfel că am devenit pur şi simplu prieteni", a spus ea.

Ulterior, doamna Kotter s-a despărţit de primul ei soţ, care acum se află într-un centru de îngrijire cu normă întreagă, iar în cele din urmă, cei doi s-au căsătorit în 2014.

Domnul Kotter după accident.
Domnul Kotter după accident. (Prin amabilitatea Andreei Kotter)

Cuplul.
Cuplul. (Prin amabilitatea Andreei Kotter)

Provocarea cu şase copii şi trei dormitoare ne-a forţat să căutăm cum să configurăm spaţiul mai eficient. Andrea Kotter a văzut pe internet câteva idei de paturi supraetajate interesante şi apoi Dan a desenat un proiect care încorporează două paturi la parter pentru cei mici şi un colţişor confortabil şi privat sus, pentru copilul lor de 12 ani.

Există rafturi pentru cărţi şi un birou special pentru fiica mai mare, care are veleităţi artistice - îi place să creeze şi să deseneze. Paturile pot fi ridicate, astfel că se poate accesa spaţiul de dedesubt, iar la parter dă lumină un lampadar elegant şi drăguţ.

Foto:
Foto: (Prin amabilitatea Andreei Kotter)

Dan Kotter a reuşit să realizeze acest proiect ambiţios, aceasta fiind dovada capacităţii lui incredibile de a se adapta.

"Arată exact ca în proiect; a fost extraordinar să îl văd cum îl construieşte", a spus Andrea Kotter. "Momentul incitant pentru fete a fost atunci când le-am adus saltelele şi păturile, iar ele au chiţăit de bucurie, aducându-şi toate jucăriile şi umplând rafturile. Cred că fiecare copil trebuie să aibă un locşor în care să se simtă în siguranţă, să simtă că este al lor."

Dan Kotter a spus: "A fost super drăguţ. M-a luat valul; probabil că mi-au dat lacrimile puţin, doar din mândrie, ştiind că vor privi în urmă şi îşi vor aminti aceste paturi grozave pe care le-am construit pentru ele."

Foto:
Foto: (Prin amabilitatea Andreei Kotter)

Lucrarea nu este încă terminată, deoarece doamna Kotter, o decoratoare talentată, se gândeşte să vopsească tăbliile de lemn în nuanţe pastelate multicolore, la insistenţele fiicelor sale. Difuzarea procesului pe platformele de socializare folosind numele @thewheelchairdad a avut ca rezultat aproximativ 100 de milioane de vizualizări, iar nenumărate persoane au comentat cât de inspirate s-au simţit după aceea.

Pentru Andrea Kotter, cel mai important lucru este să ştie cât de mândre şi impresionate vor fi fiicele lor când vor creşte şi vor realiza ce a făcut tatăl lor pentru ele.

"Cele mai mici fete ale noastre s-au născut după ce tatăl a fost în scaun cu rotile", a spus doamna Kotter, "aşa că nu au vazut nimic diferit. Este tatăl lor. Cu siguranţă că nu înţeleg şi nu apreciază pe deplin cât de uimitor este faptul că tatăl lor a construit acele lucruri aflându-se în scaunul cu rotile. Dar când vor creşte, vor înţelege".

"Întotdeauna mi-a plăcut să construiesc diverse lucruri", a spus domnul Kotter.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Societate, cultură