Tăriceanu tună şi fulgeră contra "statului paralel". Acuzaţii grave la adresa DNA, SRI şi a Comisiei Europene

În redactarea rapoartelor MCV din ultimii ani, Comisia Europeană s-a bazat aproape exclusiv pe imaginea deformată ce i-a fost furnizată de instituţiile de forţă ale statului, susţine preşedintele Senatului, acuzând CE de politică părtinitoare şi partizană.
Călin Popescu Tăriceanu
Călin Popescu Tăriceanu (Călin Popescu Tăriceanu / Facebook)

Liderul ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, a lansat, vineri, în faţa preşedinţilor Senatelor din Europa, noi acuzaţii la adresa DNA şi SRI, acuzându-le de "capturarea" Mecanismului de Cooperare şi Verificare (MCV), relatează G4Media. De asemenea, Tăriceanu a somat Comisia Europeană să se poziţioneze cu privire "la adevărurile incomode care ies la suprafaţă la Bucureşti şi să explice de ce a desconsiderat şi ignorat sistematic semnalele de alarmă ce i-au fost trimise cu privire la gravele abuzuri comise de unele instituţii şi persoane din sistemul judiciar." Declaraţiile lui Tăriceanu au fost făcute în faţa preşedinţilor Senatelor din Europa prezenţi la cea de-a 19-a reuniune a Asociaţiei Senatelor din Europa, care se desfăşoară vineri la Bucureşti.

”În redactarea numeroaselor rapoarte din ultimii unsprezece ani ale Mecanismului de Cooperare şi Verificare, Comisia s-a bizuit aproape exclusiv pe imaginea deformată ce i-a fost furnizată de instituţiile de forţă ale statului (…) Aşteptăm încă din partea Comisiei să se poziţioneze cu privire la adevărurile incomode care ies la suprafaţă la Bucureşti şi să explice de ce a desconsiderat şi ignorat sistematic semnalele de alarmă ce i-au fost trimise cu privire la gravele abuzuri comise de unele instituţii şi persoane din sistemul judiciar. Din cauza politicii părtinitoare, uneori chiar partizane, a Comisiei, Mecanismul de Cooperare şi Verificare a fost ţinut captiv de sistemul de influenţă ocult şi meta-legal coordonat de Serviciul Român de Informaţii şi de Direcţia Naţională Anticorupţie, devenind pur şi simplu un alt instrument, la nivel naţional, de presiune asupra oponenţilor acestui sistem paralel cu statul de drept. În România a fost creat, după integrarea în Uniunea Europeană, un sistem represiv asemănător cu modelul Securităţii din anii 1950”, a declarat Tăriceanu, conform sursei citate, în faţa omologilor săi europeni.

Tăriceanu a mai susţinut că ”sistemul paralel de administrare a luptei împotriva corupţiei” din România a proiectat în exterior, în mod eronat, o imagine de ţară coruptă şi a indus o percepţie generalizată şi profund nedreaptă despre România ca ţară ale cărei destine sunt conduse politic de către legiuitori şi guvernanţi corupţi şi penali.

”Au fost influenţate negativ posibilităţile ţării de a contribui semnificativ la construcţia europeană, prin continuarea pe termen nedefinit a Mecanismului de Cooperare şi Verificare şi prin amânarea sine die a aderării României la Acordul de la Schengen. Pe de altă parte, instituţiile europene s-au arătat aprioric critice faţă de reformele propuse în Parlament de coaliţia de guvernare cu scopul de a corecta unele derapaje în administrarea justiţiei şi în modul de operare ale unora dintre instituţiile de forţă”, a susţinut Tăriceanu.

”Justiţia şi echitatea sunt aspecte importante ale coeziunii în plan naţional, aspecte ce trebuie protejate de influenţe primejdioase, pilotate de exponenţii unui aşa-numit stat paralel”, a mai adăugat Tăriceanu.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne