Simona Halep va termina anul pe primul loc? Depinde de Turneul Campioanelor

Întrebarea pe care şi-o pun mulţi experţi şi fani este dacă Simona Halep va reuşi să se menţină pe locul 1 în ierarhia mondială a tenisului feminin. Răspunsul îl vom primi odată cu Turneul Campioanelor de la Singapore.
Simona Halep
Simona Halep (WTA Tenis)

După forma bună pe care a arătat-o la turneul Premier Mandatory de la Beijing, Simona Halep s-a clasat pe primul loc în tenisul feminin. Dar va reuşi să termine şi anul pe acest loc? De aceea este foarte important cum se va prezenta Simona la ultima competitie la care va lua parte în acest an, Turneul Campioanelor din Singapore - competiţie care reuneşte la start cele mai bune 8 tenismene din lume.

Turneul Campioanelor de la Singapore se desfaşoară în perioada 22-29 octombrie, iar tensimene calificate sunt: Simona Halep, Garbine Muguruza, Karolina Pliskova, Elina Svitolina, Venus Williams, Caroline Wozniacki, Jelena Ostapenko şi Caroline Garcia.

Românca se află pe prima poziţie atât în ierarhia WTA, cât şi în Race to Singapaore, însă diferenţa între ea şi următoarele 3 clasate nu este mare, astfel încât oricare dintre ele ar putea ocupa lcul 1 la finalul turneului, întrucât câştigătoarea va primi 15oo de puncte.

Punctele pe care le au primele patru jucătoare în momentul de faţă sunt:

1. Simona Halep - 6.175 puncte

2. Garbine Muguruza - 6.135 puncte

3. Karolina Pliskova - 5.605 puncte

4. Elina Svitolina - 5.465 puncte

Simona a recunoscut, într-un interviu acordat pentru Europa FM, că nu va fi uşor la acest turneu, însa va trata competiţia cu seriozitate deoarece îşi doreste mult să termine anul pe prima poziţie WTA.

"Turneul de la Singapore va decide cine o să fie pe primul loc la sfârşitul anului. Punctajul e apropiat între primele 4 locuri şi nu se ştie ce se va întâmpla. Toate vom lupta să terminăm anul pe locul 1. Contează foarte mult acest lucru. E mult mai frumos să termini anul pe prima poziţie", a mărturisit constănţeanca.

Agenţia Betano consideră ca Garbine Muguruza are cele mai mari şanse să se impună în Singapore, oferindu-i o cotă de 5.5, iar Simona Halep şi Karolina Pliskova au cota de 6.5.

Premiile totale la turneu sunt de 7 milioane de dolari, iar câştigătoarea va primi cadou un Porsche 911 GTS Cabriolet.

Anul acesta Simona participă a patra oară consecutiv la Turneul Campioanelor.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Sport