S-a început marcarea locurilor de parcare destinate femeilor gravide sau cu copii mici. Ce amenzi riscă cei care încalcă regulile

Locuri de parcare pentru femei gravide sau însoţite de copii mici
Locuri de parcare pentru femei gravide sau însoţite de copii mici (e-juridic.manager.ro)

Administraţiile locale din mai multe oraşe ale ţării au dat startul marcării locurilor de parcare special destinate femeilor gravide, în contextul intrării în vigoare la data de 22 aprilie a modificărilor aduse de Legea nr. 280/18.10.2023, privind accesul cu prioritate pentru femeile gravide, precum şi pentru persoanele însoţite de copii cu vârsta de până la 5 ani.

Potrivit Direcţiei de Poliţie Locală a Municipiului Buzău, atât instituţiile publice, cât şi entităţile private au obligaţia de a amenaja locuri de parcare speciale, în anumite condiţii, relatează Ziare.com.

“Astfel, actul normativ prevede amendă de la 2.000 de lei la 10.000 de lei, pentru încălcarea obligaţiilor de a amenaja, rezerva şi/sau semnaliza locurile de parcare, în spaţiile de parcare aparţinând entităţilor publice şi private, respectiv în spaţiile de parcare organizate de către acestea, dacă numărul locurilor de parcare este mai mare de 10.

În situaţia mai sus descrisă, este obligatorie amenajarea/rezervarea şi/sau semnalizarea (în termen de 6 luni de la intrarea în vigoare a Legii nr. 280/18.10.2023) a minim 4% din numărul total al locurilor de parcare, dar nu mai puţin de 2 locuri, pentru parcarea mijloacelor de transport folosite de către femeile însărcinate, precum şi de către persoanele însoţite de copii cu vârstă de până la 5 ani”, a transmis Poliţia Locală, într-un comunicat.

În ceea ce priveşte persoanele care ocupă fără drept locurile de parcare destinate a fi folosite de femeile gravide, respectiv de persoanele însoţite de copii cu vârstă de până la 5 ani, acestea riscă amenzi între 2.000 lei şi 10.000 de lei.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne