Red Bull intră în ciclism şi cumpără echipa Bora-Hansgrohe

Red Bull se implică în ciclism. Imagine ilustrativă. (screenshot via total-velo.com/bora-hansgrohe)
Mioara Stoica
04.01.2024

Red Bull, gigantul băuturilor energizante şi unul dintre cei mai mari sponsori ai sportului, se implică în ciclism. Compania austriacă a cumpărat echipa de primă divizie Bora-Hansgrohe, cu care Primoz Roglic va concura începând din acest sezon.

Red Bull a anunţat acest lucru într-un comunicat, iar operaţiunea este înţeleasă ca o investiţie pe termen lung şi în stil mare, aşa cum obişnuieşte să facă în sport multinaţionala băuturilor energizante, care l-a pierdut pe fondatorul său Dietrich Mateschitz, decedat în octombrie 2022.

În confirmarea tranzacţiei, site-ul autorităţii austriece pentru concurenţă a publicat un comunicat în care anunţă achiziţionarea de către Red Bull a 51% din 'RD pro Cycling Gmbh, compania care deţine licenţa Bora-Hansgrohe.

Red Bull l-a sponsorizat deja în mod individual pe Wout van Aert (ciclistul de la Jumbo), întotdeauna cu casca şi cei doi tauri roşii încrucişaţi. De asemenea, Tom Pidcock, ciclistul de la Ineos care a câştigat Alpe d'Huez. Dar nu şi o echipă profesionistă.

Formaţia germană a semnat pentru următoarele sezoane cu Primoz Roglic, triplu câştigător al Vuelta în Spania (2019, 2020 şi 2021) şi al Giro d'Italia (2023) de anul trecut, într-un ritm frenetic în care i-a smuls tricoul roz lui Geraint Thomas.

Roglic nu a câştigat niciodată Turul Franţei, deşi a fost la un pas de a face acest lucru în 2020, când Tadej Pogacar i-a “furat” tricoul galben în acel contratimp de la La Planches des Belles Files, conform ABC.

Red Bull, care administrează şi echipe de fotbal din prima divizie din Germania (Leipzig), Austria (Salzburg), Statele Unite (New York) şi Brazilia (Bragantino), a câştigat de şapte ori Cupa Mondială de Formula 1. Patru cu Vettel (2010, 2011, 2012 şi 2013) şi trei cu Verstappen (2021, 2022 şi 2023).

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor