Protestatar din Victoriei creează precedente. Primăria Firea, îngenuncheată în instanţă

Tribunalul Municipiului Bucureşti a dispus anularea unei decizii prin care Primăria Capitalei interzicea organizarea unor proteste #rezist lângă Guvern. Acţiunea a fost deschisă în instanţă de Cristian Mihai Dide, cunoscut protestatar din Piaţa Victoriei.
Protest
Protest (Epoch Times)

Interzicerea protestelor pe varii motive a devenit ceva obişnuit în Capitală, mai ales atunci când vine vorba de protestele pentru Justiţie sau anti-PSD. Nu o dată, protestatarii s-au trezit că li se spune că acţiunea lor nu poate avea loc pe motiv că o altă organizaţie/persoană ar fi notificat înaintea lor o adunare publică în acelaşi loc, la data şi ora dorită de ei. Alteori, cererile au fost respinse pur şi simplu. Nemulţumit că una dintre notificările sale vizând organizarea de proteste lângă Guvern, împotriva asaltului PSD la adresa Justiţiei, a primit un răspuns negativ, Cristian Mihai Dide, protestatar din Piaţa Victoriei, s-a adresat instanţei şi a obţinut câştig de cauză, la procesul pe fond.

Concret, în data de 22 februarie 2017 Dide a notificat Primăria Capitalei cu privire la intenţia de a organiza adunări publice lângă Guvern. Răspunsul a fost un sec: "cererea astfel cum a fost formulată nu poate fi soluţionată favorabil." Indignat, mai ales că, după ce dreptul de a protesta le-a fost interzis jandarmii au dat o ploaie de amenzi pentru participare la proteste "neautorizate", Dide s-a adresat instanţei cerând anularea deciziei pronunţată de primăria condusă de Gabriela Firea şi a câştigat. Decizia nu este definitivă şi poate fi atacată în termen de 15 zile.

Adresă viceprimar
Adresă viceprimar (Epoch Times)

"Admite acţiunea. Anulează Decizia nr. 713/6/22.02.2017 de respingere a desfăşurării adunării publice declarate conform cererii de la data de 21.02.2017. Cu recurs în termen de 15 zile de la comunicare. Cererea de recurs se va depune la Tribunalul Bucureşti- Secţia a II a de Contencios Administrativ şi Fiscal", se arată în hotărârea instanţei.

Hotărâre Tribunalul Bucureşti
Hotărâre Tribunalul Bucureşti (Epoch Times)

"Viceprimarul Capitalei Aurelian Bădulescu a fost contrazis de instanţă. Vă aduceţi aminte în Februarie că am declarat acţiunea de protest din faţa Guvernului şi au început amenzile. Uite că justiţia nu doarme. Actul viceprimarului a fost anulat, când ajunge hotărârea o să o folosim la anulat amenzi.!", transmite, pe Facebook, Cristian Mihai Dide, probabil cel mai amendat protestatar de la declanşarea protestelor #rezist şi până în prezent.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne