Proiect legislativ: Transportul şcolar, permis doar în autovehicule dotate cu centuri de siguranţă

Liberalul Raeţchi anunţă că, în urma sesizării unor părinţi îngrijoraţi că fiii şi fiicele lor nu călătoresc în siguranţă atunci când merg în excursii sau alte evenimente şcolare, va depune un proiect legislativ vizând soluţionarea acestei probleme.
Ovidiu Raeţchi (PNL)
Ovidiu Raeţchi (PNL) (Eugen Horoiu/Epoch Times)

Deputatul PNL Ovidiu Raeţchi anunţă că va depune un proiect de lege prin care transportul şcolar să fie realizat doar cu autobuze sau microbuze dotate cu centuri de siguranţă adecvate copiilor. Acum, vidul legislativ pune în pericol viaţa copiilor, susţine parlamentarul.

"Voi depune o iniţiativă legislativă prin care transportul public şcolar să fie realizat doar cu autocare sau microbuze care au centuri de siguranţă sau sisteme de siguranţă. La ora actuală, legea are lacune care pot conduce la victime în rândul copiilor, în cazul unui accident.

Problema mi-a fost semnalată de părinţi îngrijoraţi din acest motiv: atunci când un copil merge cu clasa la o piesă de teatru sau într-o excursie de o zi, organizată de grădiniţă sau de şcoală, autocarele sau microbuzele puse la dispoziţie de firmă de transport nu au centuri sau sisteme de siguranţă potrivite pentru copii sau stau trei pe două scaune. Legea nu obligă firmele de transport să se ocupe de acest aspect, esenţial pentru siguranţa copiilor. În cazul unui accident rutier, viaţa acestora poate fi pusă în pericol şi de aceea este esenţial să remediem în cel mai scurt timp această deficienţă legislativă”, transmite Raeţchi, într-un comunicat de presă remis Epoch Times.

Deputatul mai informează că proiectul de lege pe care îl va depune va prevede şi sancţiuni. Acestea vor consta în amenzi şi, ulterior, dacă legea nu este respectată se poate ajunge la anularea licenţei de transport.

"Nu ne jucăm cu viaţa copiilor şi părinţii trebuie să aibă liniştea că atunci când îşi lasă copiii într-o excursie şcolară, aceştia se află în siguranţă”, mai informează Raeţchi.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne