Primul urs care ajunge în apropierea Bucureştiului

(Getty Images)

Locuitorii din localităţile Ciolpani şi Snagov din apropierea Capitalei au primit mesaj roalert, sâmbătă dimineaţă, în care erau avertizaţi de prezenţa unui... urs.

Anunţul a fost făcut de Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Bucureşti-Ilfov.

Oamenii au fost atenţionaţi să păstreze distanţa faţă de animal dacă îl întâlnesc şi să nu încerce să îl hrănească sau să se fotografieze cu acesta.

"În localitatea Ciolpani a fost semnalată prezenta unui urs. ISUBIF a emis un mesaj roalert pentru avertizarea populaţiei din localităţile Ciolpani şi Snagov.

Din informaţiile primite de la apelant, prin numărul de urgenţă 112, ursul a fost observat în zona Ciolpani - DN1.

În asemenea cazuri, misiunea este gestionată de către colegii noştri de la jandarmerie (în speţa actuală IJJ Ilfov)", au transmis autorităţile.

Jandarmeria a anunţat, ulterior, că este vorba despre "un pui de urs, luat în evidenţă de pădurar, iar ca măsură suplimentara un echipaj Jandarmeriei Ilfov a rămas în zonă pentru a supraveghea".

Recent, în luna martie, un alt urs a "vizitat" Ploieştiul, stârnind panică în oraş.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne