Primarii, luaţi în vizor de ANI. Alţi trei edili prinşi în offside

Trei primari au fost găsiţi în stare de incompatibilitate sau conflict de interese, după ce au profitat de funcţie pentru a obţine foloase pentru ei sau familiile lor.
Bogdan Stan, preşedinte,  Agenţia Naţională de Integritate (ANI)
Bogdan Stan, preşedinte, Agenţia Naţională de Integritate (ANI) (Eugen Horoiu/Epoch Times)
Ana Ion
08.07.2016

Alţi trei primari au fost găsiţi incompatibili sau în conflict de interese de către Agenţia Naţională de Integritate (ANI). Cei trei sunt primarul comunei Drăcşenei, judeţul Teleorman, Ion Glonţ, primarul comunei Bordeşti, judeţul Vrancea, Gheorghe Tătaru, şi primarul comunei Săhăteni, judeţul Buzău, Valeriu Vişoiu.

În ceea ce-l priveşte pe Ion Glonţ, primarul comunei Drăcşeni, găsit în conflict de interese, ANI arată că acesta a emis dispoziţiile şi a semnat contractele individuale de muncă privind angajarea soţiei sale în funcţia de asistent personal în cadrul Serviciului Public Local de Asistenţă Socială al primăriei comunei Drăcşenei.

Tot de conflict de interese este vorba şi în ceea ce-l priveşte pe Gheorghe Tătaru, primarul comunei Bordeşti din judeţul Vrancea. Potrivit ANI, în exercitarea mandatului de primar, acesta a emis un act administrativ (Expunerea de motive în baza căreia a fost adoptată concesionarea prin atribuire directă a unor suprafeţe de păşune către Asociaţia Crescătorilor de Animale şi Producătorilor Agricoli din comuna Bordeşti, judeţul Vrancea) şi a încheiat un act juridic (Contractul de concesiune încheiat între asociaţie şi Consiliul Local Bordeşti), care au produs un folos material pentru fiul său (în calitate de preşedinte şi membru fondator al asociaţiei).

Cel de al treilea primar intrat în vizorul ANI este Valeriu Vişoiu, primar al comunei Săhăteni, judeţul Buzău. Acesta s-a aflat în stare de incompatibilitate în perioada 08 septembrie 2010 – 31 august 2011, întrucât a deţinut simultan funcţiile de primar şi de membru al Consiliul de Administraţie al Şcolii Gimnaziale „Gheorghe Hariton” Săhăteni, încălcând astfel dispoziţiile art. 87, alin. (1), lit. d) şi art. 91, alin. (3), teza I din Legea nr. 161/2003.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor