Pop: Principalul punct slab al învăţământului este viteza cu care s-au schimbat miniştrii

Dacă PSD va guverna încă şase ani, învăţământul românesc va fi de nota 10, susţine Liviu Pop, pledând pentru stabilitate la nivel de minister. Căci, spune el, punctul nevralgic al educaţiei este schimbarea prea deasă a miniştrilor.
Loredana Diacu
06.11.2017

alte articole

Liviu Pop
Liviu Pop (Facebook)
Loredana Diacu
06.11.2017

Principalul punct slab al învăţământului românesc este viteza cu care se schimbă miniştrii Educaţiei, a susţinut luni, ministrul Liviu Pop, aflat într-o vizită la Corbii Mari, judeţul Dâmboviţa. Pop a mai afirmat că învăţământul nostru merită acum nota 7, dar dacă PSD va mai guverna ţara încă 6 ani, educaţia va fi de nota 10.

"Calificativul pe care l-aş da învăţământului românesc e undeva în jur de 7. L-am dat şi îl menţin, iar la finalul mandatului meu sper să fie undeva în jurul notei 8. Dacă ne ajută Dumnezeu să guvernăm şase ani de acum încolo, poate fi 10. Cred că principalul punct slab, cel puţin în ultimii şase ani, este legat de viteza cu care s-au schimbat miniştrii Educaţiei în România. Pe analiza europeană, în România, în ultimii şapte ani, durata medie a mandatului unui ministru a fost de şase luni. Eu cred că de aici trebuie să începem, să avem stabilitate la nivel de minister'', a declarat Liviu Pop, citat de Agerpres.

Ministrul Educaţiei, Liviu Pop, a fost prezent, luni, în localitatea Corbii Mari, judeţul Dâmboviţa, la inaugurarea a trei unităţi de învăţământ, o şcoală nou construită şi două grădiniţe reabilitate, arată sursa citată.

Reamintim că Pop este unul dintre cei mai controversaţi miniştri ai Educaţiei din ultimii ani, cauza fiind frecventele erori de exprimare ale acestuia, precum şi iniţiative de gen Editura Unică de stat, desfiinţarea auxiliarelor, aruncarea vinei pe tehnocraţi pentru întârzierea tipăririi manualelor etc.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor