Pop anunţă legea manualului şcolar: "Să punem capăt acestei probleme pe care am avut-o în ultimii 27 de ani"

Controversatul ministru al Educaţiei anunţă că în aproximativ o lună proiectul de lege al manualului şcolar va fi finalizat şi trimis Parlamentului.
Liviu Pop
Liviu Pop (Facebook)
Loredana Diacu
20.10.2017

Ironizat după ce a publicat manualul de sport, criticat după ce a interzis auxiliarele, Liviu Pop anunţă acum că în circa o lună ministerul pe care îl conduce va înainta Parlamentului un proiect de lege a manualului şcolar. Potrivit lui Pop, scopul acestui proiect este să pună capăt "o dată pentru totdeauna" problemelor pe care le avem de 27 de ani cu privire la manuale.

"Optimist, în maxim o lună putem să avem proiectul Legii manualului şcolar înaintat către Parlamentul României şi o dată pentru totdeauna să punem capăt acestei probleme pe care am avut-o în sistemul de învăţământ în ultimii 27 de ani cu privire la manualul şcolar. Proiectul de Lege a manualului şcolar este în dezbatere publică.

Continuăm această dezbatere la nivel regional, va urma o altă dezbatere la Vâlcea, cu ceilalţi colegi din sudul ţării, şi la Iaşi, cu colegii din Moldova, astfel încât să avem un proiect de lege pe care Guvernul României să îl înainteze către Parlamentul României.

Nu ne vom angaja răspunderea pe Legea manualului şcolar. Vom face această propunere Parlamentului pentru a dezbate clar Legea manualului şcolar", a declarat ministrul Pop, preluat de Agerpres, în cadrul unei dezbateri la Oradea.

Liviu Pop a mai precizat că la prima întrunire regională pentru dezbaterea proiectelor de legi pe care ministerul le are în atenţie se vor discuta nu numai Legea manualului şcolar, ci şi Legea educaţiei şi normele metodologice ce trebuie modificate în legislaţia secundară.

Reamintim că Liviu Pop a stârnit numeroase controverse prin decizia de a interzice materialele auxiliare din şcoli pe motiv că acesta nu sunt acreditate, cât şi prin intenţia de a face din editarea manualelor şcolare monopol de stat.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor