PNL, la atac: Ultimul raport MCV, o bilă neagră dată coaliţiei care continuă atacul la Justiţie

Oricât încearcă PSD şi ALDE să prezinte ultimul raport MCV drept unul favorabil, avem de-a face de fapt cu o mare bilă neagră dată parlamentarilor coaliţiei de guvernare care continuă atacul la Justiţie, a opinat purtătorul de cuvânt al PNL.
Ionel Dancă
Ionel Dancă (Ionel Dancă)

Raportul Comisiei Europene privind MCV reprezintă o "bilă neagră" dată parlamentarilor coaliţiei de guvernare, a declarat miercuri, pentru Agerpres, purtătorul de cuvânt al PNL, Ionel Dancă.

"PNL este în asentimentul acestor observaţii pe care le-au făcut experţii Comisiei Europene şi ceea ce ne îngrijorează şi mai mult în acest moment este reacţia autorităţilor de la Bucureşti, reacţia ministrului Justiţiei, Tudorel Toader, care vede în acest raport un progres în atingerea obiectivelor în cadrul MCV. Nu este vorba de niciun progres şi oricât încearcă guvernarea PSD-ALDE, prezintă acest raport ca fiind unul favorabil, este în continuare o mare bilă neagră dată parlamentarilor mai ales celor din coaliţia de guvernare care continuă atacul la Justiţie şi sunt recomandări explicite în acest raport care recomandă ca Legile Justiţiei să fie elaborate în cadrul unui mecanism transparent, cu avizul actorilor principali din sistemul judiciar, şi, mai ales, notează acest raport — Legile Justiţiei propuse pot afecta independenţa Justiţiei. În acelaşi raport se spune foarte clar că orice modificare a mecanismului de schimbare a procedurii privind numirea procurorilor-şefi ar trebui să aştepte avizul Comisiei de la Veneţia", a declarat Dancă.

În opinia purtătorului de cuvânt al PNL, raportul nu poate fi prezentat drept unul pozitiv.

"Nu poţi prezenta acest raport ca fiind un raport pozitiv la adresa demersurilor pe care le-au întreprins autorităţile de la Bucureşti, în condiţiile în care ai doar trei recomandări în care s-au constatat progrese, în rest discursul oficialilor europeni a trecut de la cerinţa care impunea adoptarea unor măsuri care să garanteze ireversibilitatea progreselor din Justiţie la, pur şi simplu, a nu avea regrese în acest domeniu. Discursul nu poate fi în niciun fel ambalat în mod pozitiv cum încearcă actuala putere, care continuă atacul la independenţa Justiţiei pentru închiderea propriilor dosare ale liderilor PSD şi ALDE", a precizat Dancă.

Pentru mai multe detalii despre raportul MCV intraţi aici.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne