Pleşoianu, "spaima" oficialilor UE. Pesedistul îl reclamă pe Timmermans la Consiliul de Etică al CE

Nemulţumit că prim-vicepreşedintele CE, Frans Timmermans, a menţionat, cu ocazia vizitei sale la Bucureşti, atacurile la adresa Justiţiei dinspre mass-media, Pleşoianu, politician cunoscut pentru poziţiile sale acide la adresa DNA, anunţă că îi va face acestuia o reclamaţie.
Liviu Pleşoianu
Liviu Pleşoianu (Facebook)

Deputatul PSD Liviu Pleşoianu anunţă că va depune o reclamaţie la Consiliul de Etică al Comisiei Europene vizându-l pe Frans Timmermans, pe care îl acuză că a atacat "presa indepedentă" din România.

Mai exact, Pleşoianu îi reproşează lui Timmermans că, în cadrul conferinţei de presă susţinute la finele vizitei sale în România, a vorbit despre atacuri dinspre mass-media la adresa justiţiei.

"Domnul Timmermans, când a fost în România ultima dată, a spus că sunt "atacuri dinspre mass-media la adresa justiţiei". A spus acest lucru când a fost întrebat ce părere are despre recent relatatele cazuri de la DNA Ploieşti, iar domnul Timmermans a găsit de cuviinţă să ne spună că practic, dacă presa vorbeşte despre abuzuri ale unor procurori, acesta este un... atac la adresa justiţiei (!??!). Din punctul meu de vedere, ce a spus domnul Timmermans e un atac la adresa presei independente, lucru care mi se pare inacceptabil. Cu atât mai mult cu cât domnul Timmermans a mers chiar mai departe şi a spus că aceste "atacuri dinspre mass-media la adresa justiţiei" afectează rapoartele viitoare MCV şi închiderea până la urmă a MCV-ului...", scrie Pleşoianu.

De asemenea, cum postarea sa este făcută în contextul în care colegii săi de la vârful PDS şi ALDE încearcă să prezinte o scrisoare din 2012 a Comisiei Europene drept o "listă neagră a Bruxellesului", Pleşoianu mai precizează, în postarea sa, că CE a afectat şi chiar a atacat independenţa Justiţiei din România şi îşi exprimă aprecierea faţă de faptul că premierul Dăncilă le-a scris oficialililor europeni pentru a cere explicaţii.

"Mi se pare bine-venită şi absolut necesară scrisoarea doamnei Dăncilă adresată preşedintelui Comisiei Europene, cum absolut necesară mi se pare o dezbatere la Bruxelles pe această temă. Am tot auzit un argument care mi se pare nu numai slab, dar perfect fals, anume acela că raţiunea pentru care au fost trimise acele scrisori dinspre Bruxelles este aceea că voiau cei care se ocupau de rapoartele MCV să ştie dacă se tergiversează dosare până dincolo de termenul de prescripţie. OK, dacă vrei să afli aşa ceva, atunci îţi sunt suficiente datele statistice, în nici un caz nu este nevoie să apelezi la nume şi prenume! Ceea ce s-a întâmplat a dus la o individualizare a MCV-ului, lucru care mie mi se pare cât se poate de grav!

Practic, mecanismul odios funcţiona aşa: scriem în MCV că aveţi de rezolvat problema marii corupţii, marii corupţi sunt X, Y şi Z, iar voi trebuie să ne informaţi dacă au fost condamnaţi. Ce e MIZERIA asta!?", scrie Pleşoianu.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne