Plăţile din Primăria Capitalei au fost blocate. 20.000 de angajaţi îşi aşteaptă salariile

Congresul Mondial al Viei şi Vinului desfăşurat la Palatul Parlamentului. În imagine, Sorin Oprescu
Congresul Mondial al Viei şi Vinului desfăşurat la Palatul Parlamentului. În imagine, Sorin Oprescu (Epoch Times România)

Plăţile din Primăria Capitalei au fost blocate, luni, ca urmare a suspendării din funcţie a Primarului General, Sorin Oprescu, şi a directorului economic din Primăria Generală, Mircea Constantinescu. Viceprimarul Capitalei, Dan Darabont, a atras atenţia că salariile angajaţilor trebuie plătite în următoarele zile.

"Avem o maximă urgenţă în Primărie. Nu există ordonator principal de credite, nu există director economic, ceea ce face ca nimeni să nu aibă drept de semnătură pentru o sumă mai mare de 1 milioane de lei. În aceste condiţii trebuie plătite salariile către angajaţii primăriei, către angajaţi RATB, către angajaţii RADET. Vorbim de 20.000 de persoane, mulţi din aceştia făcând parte din familii în care acest salariu este singura sursă de venit", a declarat viceprimarul.

Reamintim că Sorin Oprescu a fost reţinut, sâmbătă, de procurorii anticorupţie după ce ar fi primit mită 25.000 de euro, fiind arestat preventiv în noaptea de duminică spre luni.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.


România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne