Piedone, refuzat categoric de PNL în cursa pentru Primăria Capitalei: Absolut, nu susţinem o astfel de candidatură

Nicolae Ciucă
Nicolae Ciucă (Epoch Times Romania)

Liderul PNL, Nicolae Ciucă, a declarat, marţi, la Parlament, că, în cazul în care actualul candidat comun al coaliţiei PNL-PSD, Cătălin Cîrstoiu, s-ar retrage din cursa pentru Primăria Capitalei, liberalii resping varianta susţinerii candidaturii lui Cristian Popescu-Piedone în aceeaşi cursă.

“În acest moment, vă pot spune că la nivelul coaliţiei s-a menţinut decizia ca domnul doctor Cătălin Cîrstoiu să fie candidatul coaliţiei şi luni să îşi depună candidatura la Biroul Electoral Municipal. Se pregăteşte domnul doctor Cîrstoiu pentru o conferinţă pe care o are în vedere, astfel încât să poată să stea de vorbă şi să lămurească toate aspectele.

PNL, indiferent de formulă, a agreat să susţină împreună cu PSD un candidat care să fie candidatul actualei coaliţii de guvernare şi într-o alianţă electorală la nivelul Capitalei. Domnul Cristian Popescu nu este nici membru PSD, nici membru PNL, motiv pentru care nu putem să îl susţinem. Nu este membru al niciunui partid. Absolut, nu susţinem o astfel de candidatură”, a precizat Ciucă, citat de Agerpres.

De asemenea, întrebat dacă există varianta retragerii lui Cîrstoiu, liderul PNL a spus:

“Pentru acest moment pot spune că dumnealui este foarte determinat să continue, cât am putut şi cât pot eu să înţeleg din cât l-am cunoscut pe domnul doctor Cîrstoiu, motiv pentru care consider că, odată ce vom avea toate aceste clarificări finalizate, va fi o direcţie pe care ne-o vom asuma împreună cu dumnealui, ambele partide, şi aşa cred că este normal şi onest pentru fiecare dintre noi”.

Totodată, făcând referire la situaţia ipotetică a retragerii lui Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Capitalei, Ciucă a declarat că, în momentul în care s-ar ajunge la o asemenea situaţie, “vom lua decizia împreună cu partenerii noştri de coaliţie, pentru că am pornit pe un drum împreună”.

“Normal este să mergem pe acest drum împreună, cu un candidat agreat de ambele partide. În momentul ăsta avem o singură variantă. Dacă vom avea nevoie să aplicăm varianta B sau varianta C, o vom face la vremea respectivă. Noi susţinem doar un candidat care este agreat”, a continuat el.

Reamintim că, luni, purtătorul de cuvânt al PNL, Ionuţ Stroe, a declarat, la Prima News, că este exclusă susţinerea lui Cristian Popescu Piedone la Primăria Capitalei, afirmând că afişarea “în precampanie cu lăutari alături, mâncând covrigi în piaţa, parizer” nu echivalează cu deţinerea de competenţe în zona administraţiei.

“Din punctul meu de vedere este exclus. Acum, să dăm din lac în puţ, din perioada lui Nicuşor Dan, la scenariul acesta avansat de dumneavoastră ar fi cea mai mare greşeală. Este un lucru mai mult decât serios, este o chestiune de responsabilitate, nu de circ, apropo de oferta electorală a domnului Piedone, e o chestiune ce ţine de viziune, de muncă foarte multă, lucruri pe care le vedem mai puţin.

E foarte simplu să te afişezi în precampanie cu lăutari alături, mâncând covrigi în piaţa, parizer. Acest lucru nu echivalează competenţe în zona administraţiei, acest lucru nu ţine loc de responsabilitate şi management la Primărie, lucruri pe care Cîrstoiu le are. Piedone, din punctul meu de vedere, apropo de scenariul avansat, nu”, a spus Stroe.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne