Patru fraţi îi cântă o serenadă unei femei de 85 de ani, care i-a îngrijit în copilărie

Patru fraţi se reîntâlnesc cu o bătrânică de 85 de ani care i-a îngrijit în copilărie şi îi cântă acesteia o serenadă pe stradă
Foto:
Foto: (Prin amabilitatea fraţilor Esteriore)

Spectacolul oferit de patru fraţi unei doame de 85 de ani reprezintă modul de a onora istoria lor comună şi legătura pe care au cultivat-o de-a lungul anilor.

O doamnă în vârstă care a avut grijă de patru fraţi când erau mici a fost martora unei surprize speciale din partea lor - o reafirmare emoţionantă a legăturii pe care o au de o viaţă.

Rosa, în vârstă de 85 de ani, se întorcea acasă de la biserică atunci când Piero, de 46 de ani, Mimmo, de 39 de ani, Gabriele, de 28 de ani, şi Amedeo, de 26 de ani, şi-au văzut mătuşa iubită, care a fost şi cea mai bună prietenă a bunicii lor, şi au început să cânte.

Momentul de bucurie s-a petrecut vara trecută, când fraţii muzicieni care cântă sub numele The Esteriore Brothers, se plimbau în apropierea casei familiei lor din regiunea Sicilia, Italia. Înregistrarea video îi arată cum îi cântă o serenadă Rosei - balada italiană iconică "Ti Amo", un cântec care ocupă un loc special în inima octogenarei.

"Fraţii Esteriore" cu Rosa. Aceştia spun că prezenţa longevivă a bătrânei doamne a fost o sursă constantă de "bucurie şi inspiraţie" pentru ei.
"Fraţii Esteriore" cu Rosa. Aceştia spun că prezenţa longevivă a bătrânei doamne a fost o sursă constantă de "bucurie şi inspiraţie" pentru ei. (Prin amabilitatea fraţilor Esteriore)

Interpretarea piesei a fost o experienţă plină de emoţie, mai ales pentru faptul că Rosa obişnuia adesea să le cânte acest cânt în copilărie. Ei au împărtăşit clipul emoţionant pe pagina lor de Instagram, unde a devenit rapid viral.

"Momentul în care am surprins-o pe Rosa a fost extraordinar de spontan", au declarat fraţii pentru The Epoch Times. "Tocmai ieşisem pe uşa casei noastre din Sicilia - voiam să ieşim să filmăm nişte videoclipuri - când am văzut-o. Am văzut-o pe Rosa. Instinctiv, am început să cântăm, transformând un simplu eveniment cotidian într-o expresie profundă a afecţiunii şi recunoştinţei noastre pentru ea. A fost un amestec de nostalgie, bucurie şi un sentiment profund de conexiune. Să o vedem zâmbind, să îi urmărim reacţia, a fost incredibil de emoţionant."

Fraţii speră ca momentul lor emţionant cu doamna pe care o consideră o mătuşă iubită, să îi inspire şi pe alţii ca să îi preţuiască şi să îi aprecieze pe membrii mai în vârstă din familiile lor, cum ar fi bunicii.

Fraţii spun că pasiunea lui Rosa nu numai că le-a modelat direcţia artistică, dar le-a insuflat şi valorile familiei, tradiţia şi bucuria muzicii.
Fraţii spun că pasiunea lui Rosa nu numai că le-a modelat direcţia artistică, dar le-a insuflat şi valorile familiei, tradiţia şi bucuria muzicii. (Prin amabilitatea fraţilor Esteriore)

Fraţii şi-au petrecut primii ani de viaţă în oraşul Ciminna din Sicilia, iar mai târziu s-au mutat în Elveţia, deoarece familia lor a căutat noi oportunităţi. Cu toţii continuă să locuiască în Elveţia, dar se întorc regulat în Sicilia, un loc care le este foarte drag - împreună cu iubita lor Rosa. Ea a fost o parte integrantă a copilăriei lor.

"Rosa este mai mult decât o prietenă de familie; este o fiinţă preţioasă pentru noi", au spus fraţii.

"Influenţa ei în timpul copilăriei noastre a fost profundă. Ea a fost o lumină călăuzitoare, oferind înţelepciune, confort şi o atitudine încurajatoare care ne-a afectat profund dezvoltarea."

O fotografie de arhivă cu cei patru fraţi.
O fotografie de arhivă cu cei patru fraţi. (Prin amabilitatea fraţilor Esteriore)

Foto:
Foto: (Prin amabilitatea fraţilor Esteriore)

Fraţii au mărturisit că printre cele mai frumoase amintiri cu Rosa se numără şi faptul că aceasta i-a învăţat cântece tradiţionale siciliene. Mai mult decât simple lecţii de muzică, lecţiile le-au oferit tinerilor băieţi o legătură profundă cu rădăcinile lor şi o dragoste pentru moştenirea lor siciliană.

Fraţii au descris-o pe Rosa ca fiind "caldă şi plină de viaţă, cu o dragoste profundă pentru muzică şi familie", subliniind faptul că ea a contribuit la formarea carierei lor de cântăreţi. Îmbinând melodiile italiene cu influenţe pop şi folk moderne, împreună cu un amestec de cântece în engleză şi spaniolă, cei patru talentaţi spun că traiul în două ţări le-a oferit un stil unic.

"Amestecul dintre bogata moştenire siciliană şi cultura diversă a noii noastre case ne-a influenţat semnificativ muzica şi viaţa personală", au menţionat ei.

Fraţii duc o viaţă intensă, scriind, compunând muzică şi făcând turnee în toată Europa. Au concertat în Dubai, New York şi în Australia. Dar oriunde s-ar afla, micul şi frumosul sat Ciminna şi oamenii săi rămân în inimile lor şi abia aşteaptă să se reîntoarcă.

"Fiecare revenire în Sicilia a fost îmbogăţită de prezenţa Rosei", au spus ei, "lăsând o amprentă de neşters asupra noastră. Ea a fost o sursă constantă de inspiraţie şi ne-a insuflat valorile familiei, tradiţia şi bucuria muzicii".

"Este un apel la preţuirea acestor relaţii şi la recunoaşterea impactului profund pe care îl au asupra vieţii noastre.", au precizat aceştia.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Societate, cultură