Paramedicul de la SMURD Bucureşti acuzat că a agresat sexual o pacientă în ambulanţă, condamant la cinci ani şi cinci luni de închisoare

(photos.com)

Paramedicul de la SMURD Bucureşti, acuzat că a agresat sexual o pacientă în timp ce o transporta la spital şi ulterior a şters înregistrările de pe camera de supraveghere din ambulanţă, a fost condamnat, joi, la 5 ani şi 5 luni de închisoare. Decizia a fost luată de Tribunalul Militar Bucureşti, însă nu este definitivă.

Paramedicul Claudiu Gheorghiţă Delciu se află în arest la domiciliu din luna august a anului trecut când a avut loc agresiunea sexuală, relatează Hotnews.

Potrivit sentinţei pronunţate de Tribunalul Militar Bucureşti, paramedicul în vârstă de 49 de ani, care are grad de plutonier adjunct în cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Dealul Spirii” Bucureşti – Ilfov, a primit o pedeapsă de 5 ani de închisoare pentru agresiune sexuală în formă continuată, 3 luni de închisoare pentru acces ilegal la un sistem informatic şi un an închisoare pentru alterarea integrităţii datelor informatice.

În urma contopirii pedepselor, instanţa militară i-a stabilit o condamnare de 5 ani şi 5 luni de închisoare. În plus, paramedicului i s-a interzis dreptul de a ocupa o funcţie publică timp de trei ani după ispăşirea pedepsei. De asemenea, timp de trei ani după ieşirea din închisoare îi este interzis să se apropie de victimă la o distanţă mai mică de 100 de metri.

Victima nu a primit despăgubiri. Ea nu a cerut în instanţă daune, ci doar pedepsirea agresorului. Odată cu pronunţarea sentinţei, judecătorii au anunţat-o pe femeia în vârstă de 35 de ani că poate solicita un ordin european de protecţie împotriva agresorului ei, după ce acesta va ieşi din penitenciar.

Subofiţerul a fost pus sub acuzare după ce în noaptea de 8 iunie 2023 o pacientă care a ajuns la Spitalul Elias a reclamat că angajatul SMURD a atins-o în zonele intime şi a făcut gesturi sexuale atât în locuinţă, cât şi în ambulanţă. Ea a relatat anchetatorilor că nu a putut reacţiona din cauza stării de sănătate precare în care se afla.

Conform procurorilor, comportamentul deviant al paramedicului a fost observat şi de ceilalţi doi colegi de echipaj. Unul dintre ei l-a surprins pe bărbat „în timp ce îi masa pacientei sânii cu un cub de gheaţă”. În drum spre spital, l-au lăsat să urce lângă pacientă, deşi această atribuţie îi revenea şefului de echipaj.

Potrivit rechizitoriului, cei doi colegi ai paramedicului ar fi acceptat tacit ipoteza că paramedicul ar fi putut să o agreseze sexual pe pacientă în drum spre spital, amuzându-se. În momentul în care şoferul ambulanţei a observat că în cabina autospecialei becul era stins, iar colegul său nu se afla pe scaun, l-a întrebat pe colegul din dreapta sa: „Ce face Delciu (paramedicul inculpat – n.r.) acolo?”.

„Martorul (comandantul echipajului – n.r.) s-a uitat în compartimentul destinat pacienţilor şi i-a spus că inculpatul Delciu Claudiu Gheorghiţă "o mameleşte" pe persoana vătămată, dându-i cu gheaţă pe "corp, sâni şi sfârcuri". După ce a aflat că pacienta a alertat autorităţile, paramedicul Delciu a sustras înregistrarea de pe camera video amplasată în interiorul ambulanţei şi a şters-o, fiind convins că astfel va scăpa de punerea sub acuzare”, spun procurorii.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne