Oficiali din Coreea de Nord vizitează Iranul într-o rară deplasare publică

(Screenshot - X)
Redacţia
25.04.2024

O delegaţie nord-coreeană condusă de ministrul cabinetului pentru Comerţ Internaţional vizitează Iranul, a anunţat miercuri presa oficială nord-coreeană, într-un raport public rar despre un schimb de informaţii între cele două ţări despre care se crede că au legături militare secrete.

Potrivit Reuters, ministrul nord-coreean pentru Relaţii economice externe, Yun Jong Ho, a părăsit marţi Phenianul cu avionul, conducând o delegaţie a ministerului care va vizita Iranul, a declarat agenţia de ştiri KCNA a Nordului fără să ofere alte detalii.

Coreea de Nord şi Iranul sunt suspectate de mult timp că ar coopera în ceea ce priveşte programele de rachete balistice, făcând probabil schimb de expertiză tehnică şi de componente care au fost utilizate în fabricarea acestora.

Iranul a furnizat un număr mare de rachete balistice Rusiei pentru a fi folosite în războiul său cu Ucraina.

Coreea de Nord este, de asemenea, suspectată că a furnizat Rusiei rachete şi artilerie, deşi ambele ţări au negat acuzaţiile.

Yun a lucrat anterior la legăturile ţării cu Siria, potrivit bazei de date a guvernului sud-coreean.

Yun a fost activ în schimburile tot mai intense ale ţării cu Rusia, la începutul acestei luni conducând o delegaţie care a vizitat Moscova, potrivit KCNA.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor