"Nu cer nimic". De peste 20 de ani, bărbat de 81 de ani curăţă zăpada de pe trotuarele din cartier

Foto:
Foto: (O imagine realizată de The Epoch Times folosind imagini de la Nancy Feighan şi Molly Shannon/Shutterstock.)

Un bătrân de 81 de ani care curăţă trotuarele înzăpezite din cartierul său de peste 20 de ani refuză să accepte donaţii în bani, insistând că iubeşte zăpada şi faptul că îşi ajută vecinii.

Jimmie Sinatra a crescut în Lakewood, Ohio, şi în 1995 a cumpărat o casă în zonă împreună cu soţia sa. În acelaşi an, a investit în prima freză de curăţat zăpada. La scurt timp, a trecut la o freză de zăpadă Craftsman, pe care o poate conduce pe jos.

"Pur şi simplu îmi place zăpada", a declarat Sinatra pentru The Epoch Times. "Îmi place să mă joc în zăpadă, să mă plimb, să-mi scot câinele la plimbare în zăpadă şi am decis să curăţ trotuarele câtorva vecini. Apoi, când împreună cu soţia mea am vorbit despre achiziţionarea unei freze de zăpadă mai mari, am decis să merg până la capătul blocului."

În prezent, Jimmie Sinatra curăţă zăpada de pe aproximativ 34 de trotuare şi, dacă se întâmplă să existe o şcoală la capătul fiecărui bloc, ajută şi acolo, întrucât nu-i place să vadă că merg copiii prin zăpadă.

Jimmie Sinatra, în vârstă de 81 de ani.
Jimmie Sinatra, în vârstă de 81 de ani. (Prin amabilitatea lui Nancy Feighan)

Acesta curăţă străzile atunci când zăpada se depune într-un strat de 12 sau 15 centimetri grosime. Iniţial, doar vecinii săi din imediata apropiere ştiau că el ajută la deszăpezirea cartierului, iar cei care locuiesc mai departe pe stradă habar nu aveau despre acest lucru. Însă de-a lungul anilor, câţiva oameni au observat munca depusă de el şi l-au întrebat dacă ar putea să le cureţe şi lor aleile.

"Nu cer bani, nu cer nimic, o fac doar pentru a-i ajuta pe vecini", a declarat Sinatra. "Este şi ceva ce fac pentru mine. Îmi face plăcere, asta e tot. Îmi place să ajut oamenii".

Cea mai valoroasă recompensă pentru munca sa este atunci când vecinii îi aduc mâncare de Paşte, pentru că el nu găteşte.

Înainte de a se pensiona în iulie 1998, Sinatra a lucrat în departamentul de manipulare a materialelor de la Ford Motor Company din Burke, Ohio, timp de 33 de ani. Soţia lui i-a încurajat hobby-ul de a spulbera zăpada, până când aceasta a decedat în urmă cu patru ani din cauza bolii Lou Gehrig.

"Aşa era şi ea, îi ajuta pe vecinii noştri", a spus Sinatra, care a devenit un om religios de când soţia lui s-a îmbolnăvit. "Mi-am schimbat obiceiurile şi m-am rugat în fiecare zi şi în fiecare noapte", a spus el. "Cred că obişnuiam să iau totul ca fiind de la sine înţeles, dar nu mai fac asta pentru că totul este în mâinile lui Dumnezeu. Ştiu că spiritul soţiei mele este în casă cu mine şi pentru asta trăiesc."

Rutina domnului Sinatra: 34 de trotuare de la colţul dintre Woodward Avenue şi Hillard Road până la Delaware Avenue în Lakewood, Ohio.
Rutina domnului Sinatra: 34 de trotuare de la colţul dintre Woodward Avenue şi Hillard Road până la Delaware Avenue în Lakewood, Ohio. (Captură de ecran/Google Maps)

Pentru munca sa extraordinară, vecinii l-au numit "Eroul zăpezii" şi "Omul de zăpadă", dar el preferă să fie cunoscut sub numele de "Jimmie".

Menţionând cele mai memorabile zile cu zăpadă, Sinatra îşi aminteşte de Ziua Îndrăgostiţilor din 2014, când zăpada era mai înaltă decât genunchii lui.

Cei care ştiu că el curăţă cantităţi imense de zăpadă din cartier apreciază eforturile lui.

"Este incredibil că se duce acolo şi se bucură de vremea rece", a declarat vecinul lui Sinatra, Colin McKay, pentru WOIO News. "Este grozav să îl avem ca vecin, să ştim că are grijă de noi".

La vârsta de 81 de ani, Jimmie Sinatra are propriile sale probleme de sănătate. În mai 2023 a fost diagnosticat cu bronhopneumopatie obstructivă cronică (BPOC) în stadiul patru şi emfizem la ambii plămâni. Are probleme cu respiraţia, aşa că poartă o eşarfă pentru a se încălzi şi are un inhalator atunci când iese din casă pentru a curăţa zăpada.

Foto:
Foto: (Ilustraţie - Molly Shannon/Shutterstock)

El are o fiică de 53 de ani şi un fiu de 50 de ani, care îi susţin hobby-ul şi ajutorul pe care îl oferă cartierului, dar insistă să aibă grijă de el însuşi. Octogenarul are şi doi nepoţi şi trei strănepoţi, şi spune că va curăţa zăpada "atâta timp cât Dumnezeu mă iubeşte!"

Şi când nu va mai putea continua, speră că cineva va prelua şi va continua să cureţe zăpada de pe trotuarele şi aleile oamenilor care nu o pot face.

"Am o mulţime de vecini drăguţi, iar ei au grijă de mine şi mă îngrijesc, mă observă şi se asigură că sunt bine, pentru că acum sunt singur", a spus Sinatra, îndemnând: "Dacă vedeţi pe cineva care are nevoie de ajutor, indiferent despre ce este vorba, daţi-i o mână de ajutor şi să nu vă fie teamă să o faceţi. Ajutaţi-vă vecinii şi semenii!"

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Societate, cultură