Noul premierul al R. Moldova, Pavel Filip, vine la Bucureşti

Proaspătul premier al Republicii Moldova, Pavel Filip, vine în vizită în România, pe fundalul unor proteste de stradă care au inflamat capitala ţării vecine.
Pavel Filip, premierul desemnat din partea PD
Pavel Filip, premierul desemnat din partea PD (universfm.md)

Premierul R. Moldova Pavel Filip şi omologul său român Dacian Cioloş au convenit, în cadrul unei convorbiri telefonice, să se întâlnească marţi la Bucureşti, se arată într-un comunicat de presă al Executivului de la Chişinău.

Cei doi şefi de Guvern vor discuta pe marginea chestiunilor actuale de pe agenda relaţiilor bilaterale moldo-române, precum şi a acţiunilor ce urmează a fi întreprinse de către cele două guverne în vederea impulsionării procesului de implementare a iniţiativelor şi proiectelor convenite între Chişinău şi Bucureşti.

Pavel Filip şi Dacian Cioloş vor discuta, de asemenea, despre agenda de reforme stabilită în Acordul de Asociere al Republica Moldova cu Uniunea Europeană.

Între timp, în R. Moldova, Platforma Demnitate şi Adevăr şi forţele pro-ruse organizează protest după protest în centrul Chişinăului pe fondul nemulţumirii generate de învestirea Guvernului Filip.

De altfel, învestirea noului Executiv moldovean este condamnată de un număr mare de organizaţii non-guvernamentale din ţara vecină, care consideră că au fost încălcate principiile unui stat de drept.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne