Newsweek: Justiţia interzice presei să scrie despre fosta şefă a AEP Ana Maria Pătru

(Captură Foto)
Ana Ion
24.04.2024

Tribunalul Bucureşti a interzis publicaţiei Newsweek România să scrie orice despre fosta şefă a AEP Ana Maria Pătru, care are ultimul termen într-un dosar de corupţie chiar la sfârşitul acestei luni, anunţă chiar publicaţia citată.

Luni, 24 aprilie, conform portal.just.ro, care nu este mijloc de comunicare între părţile dintr-un dosar, Tribunalul Municipiului Bucureşti (TMB) a emis o ordonanţă preşedinţială prin care interzice publicaţiei citate să scrie absolut orice despre fosta şefă a Autorităţii Electorale Permanenţe (AEP) Ana Maria Pătru.

Este a doua astfel de decizie după cea a Tribunalului Argeş, care a decis pe 23 februarie că Newsweek România nu mai are dreptul să scrie nimic despre fostul ministru al Justiţiei Tudor Chiuariu, şi despre soţia acestuia, judecătoare, arată publicaţia citată.

Decizia de ieri a instanţei de judecată din Bucureşti vine chiar în ziua publicării raportului Departamentului de Stat la adresa României, unul extrem de critic la adresa Guvernului şi a Justiţiei.

Minuta publicată pe portal.just.ro:

“Admite în parte cererea. Interzice în mod provizoriu pârâţilor (n.r. Newsweek România SRL şi Stelian Negrea) de a publica sau a transmite, direct sau indirect, sub orice formă, prin orice fel de mijloace de probă scrisă sau electronică orice fel de referire privind pe reclamantă, vizate de cerere. Stabileşte termen de formulare a acţiunii de fond 30 zile de la luarea măsurii prin prezenta hotărâre. Obligă pârâţii la plata către reclamantă a sumei de 1200 lei, cu titlul de cheltuieli de judecată. Executorie fără somaţie sau trecerea unui termen. Cu apel în termen de 5 zile de la pronunţare. Apelul se depune la Tribunalul Bucureşti. Pronunţată prin punerea la dispoziţie prin grefa instanţei“.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor