Năsui, despre Comisia Euro condusă de Dăncilă: Piromanul ne promite că va deveni pompier

Acelaşi Guvern care a făcut praf finanţele publice, acum îşi propune să fie chibzuit şi echilibrat, a remarcat deputatul Claudiu Năsui, în contextul lucrărilor desfăşurate de comisia proaspăt înfiinţată pentru a "fundamenta mersul României către zona euro până în 2024".
Claudiu Nasui
Claudiu Nasui (Mihut Savu - Epoch Times Romania)

Comisia pentru aderarea la zona euro prezidată de prim-ministrul Viorica Dăncilă trage de timp, a acuzat luni, pe pagina sa de socializare, deputatul USR Claudiu Năsui.

"Astăzi a fost a doua şedinţă a Comisiei Euro, o comisie înfiinţată de Guvern chipurile pentru a fundamenta mersul României către zona euro până în 2024. Un termen, în opinia mea, intenţionat foarte lung făcut pentru a nu fi respectat. Nu s-a făcut absolut niciun progres. Acelaşi Guvern care a făcut praf finanţele publice, acum îşi propune să fie chibzuit şi echilibrat. În alte cuvinte, piromanul ne promite că va deveni pompier şi ne cere să îndrăznim să-l mai credem. Doamna Dăncilă a venit şi a plecat după 5 minute. Ne-a spus că are altă şedinţă programată despre centenar. Nu zic că activităţile referitoare la centenar nu sunt importante, dar în mod cert dacă intrarea în zona euro era o prioritate, s-ar fi putut organiza şedinţele în momente diferite care să-i permită participarea la amândouă. Însă lipsa doamnei Dăncilă nu este o tragedie", a declarat Năsui.

Deputatul consideră că, de fapt, Viorica Dăncilă face parte dintre persoanele responsabile pentru dezastrul actual din finanţele publice, adică pentru depărtarea de zona euro.

"La fel de responsabil ca şi ea este şi domnul Teodorovici care, însă, a participat la şedinţă în modul său caracteristic, adică întrerupând pe ceilalţi participanţi. Nu pe oricine, ci pe cei care remarcau şi ei decalajul între ce ne spune Guvernul şi ce face Guvernul. Marele absent, dar invitat la şedinţă, a fost eminenţa cenuşie din spatele politicilor PSD: domnul Darius Vâlcov. De asemenea, nu cred că e mare tragedie absenţa dânsului. Deşi unii colegi au renunţat la participarea la această comisie plină ipocrizie, eu voi participa. Sunt un susţinător al aderării României la zona euro, care nu este doar o schimbare de bancnote, ci un proiect politic de apropiere faţă de Uniunea Europeană. Problema este că această comisie se profilează ca fiind praf în ochi", a precizat Năsui.

Potrivit reprezentantului USR, România avea o economie în creştere solidă şi fără dezechilibre la sfârşitul anului 2016.

"Sunt mai multe momente când România putea încerca să intre în zona euro şi ar fi fost şi acceptată şi pregătită. Acum, ironia este că tocmai politicienii care au dezechilibrat cel mai mult economia României (ne-au îndatorat cât pot, au explodat dobânzile, inflaţia, deficitele bugetare şi comerciale) sunt cei care propun integrarea în zona euro. În această şedinţa nu s-a stabilit nimic. Am intervenit pentru a solicita discuţii mai concrete. Am primit doar promisiunea că începând cu luna viitoare vom avea discuţii concrete asupra paşilor de urmat şi asupra unui calendar de aderare. Sunt foarte curios cum vor suna paşii propuşi de guvern. Cu siguranţă vor intra în contradicţie cu ce au făcut de facto până acum. Vă voi ţine la curent", a afirmat Năsui.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne