Ministrul Justiţiei revine asupra numirilor de la DNA

Robert Cazanciuc
Robert Cazanciuc (Epoch Times România)

Ministrul Justiţiei, Robert Cazanciuc, a retras propunerile de numire a procurorilor Iuliana Bendeac şi Viorel Cerbu la conducerea Secţiei pentru combaterea corupţiei a DNA, ca "înlocuitori" ai lui Lucian Papici şi ai Marianei Alexandru.

"În urma consultărilor avute de ministrul justiţiei, Robert Cazanciuc, cu procurorul şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie, Laura Codruţa Kovesi, cu procurorul şef al Secţiei pentru combaterea corupţiei, Iuliana Bendeac, procurorul şef adjunct al aceleaşi secţii, Viorel Ioan Cerbu, ministrul justiţiei a decis retragerea propunerii de numire în funcţie a celor anterior menţionaţi care ocupă în prezent, prin delegare, cele 2 funcţii de conducere", informează Ministerul Justiţiei (MJ) pe site-ul său.

Noile nominalizări ale lui Cazanciuc, ca urmare a discuţiilor avute cu dna Kovesi sunt Gheorghe Popovici, în funcţia de procuror şef al Secţiei pentru combaterea corupţiei şi Dănuţ Volintiru, în funcţia de procuror şef adjunct al Secţiei pentru combaterea corupţiei.

Gheorghe Popovici a fost "procurorul şef serviciu" care a supervizat trimiterea în justiţie a lui Dan Voiculescu şi a fiicei acestuia Camelia, în dosarul în care directorul general Antena TV Group SA, Sorin Alexandrescu, este acuzat de şantajarea administratorului RCS & RDS Ioan Bendei.

Dănuţ Volintiru a fost şef al DNA Târgu-Jiu până în toamna anului trecut când a fost numit şef al Secţiei Urmăriri Penale din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Craiova. În vara acestui an, a fost promovat la nivelul Direcţiei Naţionale Anticorupţie, la Bucureşti.

Totodată, mai informează MJ, Ministrul justiţiei a decis înaintarea către Consiliul Superior al Magistraturii a solicitării de aviz pentru numirea în funcţia de procuror şef adjunct al Secţiei de combatere a infracţiunilor conexe infracţiunilor de corupţie a procurorului Mariana Alexandru.

Mariana Alexandru a fost adjuncta procurorului Papici şi a fost revocată din funcţie odată cu şeful său, de către Procurorul General Tiberiu Nitu, la ordinele premierului V. Pontă. Procurorul Papici s-a ocupat de instrumentarea dosarului în care vicepremierul Liviu Dragnea era acuzat de fraudarea referendumul din 2012 şi a fost revocat din funcţie la scurtă vreme după ce abia fusese confirmat pe post.

Ponta a aprobat revocarea lui Papici, numindu-l procuror basist, morărist etc. şi acuzându-l că face "dosare politice."

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne