Maia Sandu: Guvernarea de la Chişinău este obligată să ţină cont de nevoile diasporei

În cadrul întâlnirilor cu preşedinta PAS, reprezentanţi ai diasporei moldoveneşti în Italia şi-au manifestat disponibilitatea de a se implica în efortul comun pentru a scoate ţara din groapa corupţiei şi a deznădejdii.
Maia Sandu la întâlnirea cu reprezentanţii diasporei moldoveneşti din Italia
Maia Sandu la întâlnirea cu reprezentanţii diasporei moldoveneşti din Italia (facebook.com/maia sandu)

După ce sâmbătă şi duminică a vizitat două oraşe din Italia, Parma si Bologna, unde s-a întâlnit cu cetăţeni ai Republicii Moldova care muncesc acolo, preşedinta Partidului Acţiune şi Solidaritate (PAS) Maia Sandu susţine că mulţi dintre aceştia doresc să se întoarcă acasă, dar vor face asta doar când vor şti că ţara este guvernată de o echipă de oameni oneşti, care să le asigure respectarea drepturilor, să le creeze oportunităţi de muncă şi condiţii bune de viaţă.

În cadrul discuţiilor, reprezentanţii diasporei i-au vorbit liderului PAS despre experienţele dramatice prin care au trecut mulţi dintre ei pentru a-şi găsi un loc de muncă în Italia, despre cât de complicat este să stea departe de cei dragi manifestându-şi totodată disponibilitatea de a se implica în efortul comun pentru a scoate R. Moldova din groapa corupţiei şi a deznădejdii.

În concluzie, Maia Sandu a ţinut să sublinieze că moldovenii din diasporă nu trebuie să fie neglijaţi în continuare de autorităţile de la Chişinău, guvernarea fiind obligată să ţină cont de interesele şi nevoile acestora. ”Ei vor să aibă un cuvânt de spus, alături de noi toţi, la alegerea conducerii ţării şi le cer autorităţilor să asigure condiţiile necesare pentru ca să poată vota la următoarele alegeri parlamentare.”

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe