Macovei: MCV, devastator. Este cel mai dur mesaj al Comisiei Europene din toate rapoartele

În mod clar, drumul pe care merg ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, şi coaliţia PSD-ALDE este profund greşit şi afundă ţara cu fiecare măsură pe care o iau, a acuzat europarlamentarul Monica Macovei, în contextul ultimului raport MCV pentru România publicat de Comisia Europeană.
Monica Macovei
Monica Macovei (Monica Macovei)

Dragnea-Tăriceanu-Toader-Iordache&comp trebuie să plătească pentru raportul MCV devastator care îi face praf pentru schimbarea legilor Justiţiei şi încercarea de subordonare politică a justiţiei, a transmis miercuri, în cadrul unui comunicat de presă, europarlamentarul Monica Macovei.

"Este cel mai dur mesaj al Comisiei Europene din rapoartele MCV, avertizând că există riscul redeschiderii unor chestiuni care, în raportul din ianuarie 2017, au fost considerate închise. Acesta este un mare pas înapoi cauzat de PSD&ALDE, care trebuie să plătească. Niciodată nu s-a pus problema redeschiderii unor chestiuni închise. Mesajul dur pentru paşii înapoi făcuţi de politicieni pentru a scăpa de dosare penale este subliniat de încă o frază cheie din raportul MCV dat astăzi publicităţii: Provocările la adresa independenţei sistemului judiciar reprezintă o serioasă sursă de îngrijorare. Avertismentele Comisiei Europene sunt o dovadă clară că modificările iniţiate de Tudorel Toader şi PSD&ALDE sunt toxice pentru sistemul judiciar", a declarat Macovei.

Potrivit europarlamentarului, schimbările propuse de ministrul Tudorel Toader la legile justiţiei, în special cele privind Inspecţia Judiciară, răspunderea magistraţilor şi procedura de numire a procurorilor cu funcţii de conducere, sunt considerate ca fiind aspecte care afectează independenţa sistemului judiciar şi pot constitui un motiv pentru reexaminarea raportului de evaluare din ianuarie 2017 cu privire la progresele înregistrate în legătură cu independenţa sistemului judiciar.

"Comisia Europeană sancţionează deciziile de la nivel guvernamental şi subliniază tensiunile crescânde dintre Parlament, Guvern şi sistemul judiciar, fiind menţionate inclusiv OUG 13 şi refuzul autorităţilor de a solicita avizul Comisiei de la Veneţia pentru schimbarea procedurii de numire a procurorilor şefi, precum şi atacurile politicienilor şi ale unor instituţii de presă la adresa magistraţilor. Toader, Iordache, Nicolicea, Şerban Nicolae, Dragnea&comp., toţi cei care au iniţiat şi susţin modificările, să le arunce la coşul de gunoi şi să-şi dea demisia. Oamenii care au ieşit în stradă iarna trecută şi acum au avut dreptate. În mod clar, drumul pe care merg Toader şi PSD&ALDE este profund greşit şi afundă ţara cu fiecare măsură pe care o iau", a subliniat Macovei.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne