Libertatea: Cât ne costă incompetenţa ASF: fiecare şofer plăteşte suplimentar 132 de lei la RCA

Trafic
Trafic (Pixabay)

Un şofer român plăteşte anual 132 de lei în plus la poliţele de asigurări auto obligatorii, din cauza falimentelor City Insurance şi Euroins, în vreme ce o firmă achită suplimentar 257 de lei, conform calculelor Libertatea.

Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA) a clasat dosarul în care conducerea Autorităţii de Supraveghere Financiară (ASF) a fost reclamată că a închis ochii la fraudele City Insurance şi Euroins. Ceea ce nu şterge însă pagubele produse. Şi nici consecinţele pe care aceste falimente le au asupra buzunarelor tuturor posesorilor de maşini.

În acest moment, toate contribuţiile plătite de şoferi reprezintă 13,5% din preţul unei poliţe RCA, conform lui Sorin Mititelu, vicepreşedintele ASF responsabil de asigurări.

Conform raportului pe anul 2023 al ASF, preţul mediu al unei poliţe RCA a fost de 1.219 lei anul trecut, din care o medie de 977 de lei o plăteau persoanele fizice şi 1.906 lei persoanele juridice.

Astfel, aplicând procentul de 13,5%, avem 132 de lei pentru şoferi, 257 de lei pentru firme şi 164,5 lei pe medie, bani care anual sunt achitaţi drept cotizaţii. Dacă nu ar fi existat falimentele City Insurance şi Euroins, aceste sume nu ar mai fi trebuit achitate.

Articolul integral poate fi citit aici.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne