Kovesi, susţinută de peste Prut. Maia Sandu: Kovesi arată respect şi devotament faţă de cetăţeni şi faţă de ţară

Maia Sandu
Maia Sandu (Florin Chirilă/Epoch Times)

Liderul Partidului Acţiune şi Solidaritate (PAS) din Republica Moldova, Maia Sandu, şi-a exprimat solidaritatea faţă de şefa DNA, Laura Codruţa Kovesi, în contextul în care liderii coaliţiei la putere din România vorbesc tot mai apăsat despre revocarea ei. Potrivit Maiei Sandu, "manipularea şi denigrarea pornite de vasta reţea a infractorilor împotriva DNA-ului şi a Laurei Codruţa Kovesi au ca scop anihilarea justiţiei şi stoparea proceselor democratice."

"România pe care o admirăm este România europeană şi civilizată, România statului de drept, a curajului şi dreptăţii. Această Românie a oamenilor oneşti şi profesionişti este modelul spre care tindem şi noi. Acum România se află într-o luptă cu sechelele trecutului, cu hoţia şi corupţia, cu minciuna şi impostura.

Manipularea şi denigrarea pornite de vasta reţea a infractorilor împotriva DNA-ului şi a Laurei Codruţa Kovesi au ca scop anihilarea justiţiei şi stoparea proceselor democratice. Îndeplinindu-şi cu demnitate, curaj şi profesionism funcţia în care a fost numită, Laura Codruţa Kovesi arată respect şi devotament faţă de cetăţeni şi faţă de ţară. Anume de astfel de persoane avem nevoie în funcţiile publice. România europeană nu va ceda. România rezistă!", scrie pe Facebook preşedintele PAS.

Reamintim că posturile Antena 3 şi RTV au prezentat o serie de înregistrări audio ce redau presupuse discuţii purtate de procurorul-şef al Serviciului Teritorial Ploieşti, Onea Lucian, cu Vlad Cosma, despre modul în care au ajuns mai mulţi procurori să fie promovaţi şi cum au falsificat probe în cazul mai multor oameni politici. În materialul difuzat de Antena 3, Cosma susţinea că există un grup "infracţional" din care fac parte procurorii Negulescu şi Onea şi poliţiştii Mihai Iordache şi Florea Gabriela.

În replică, DNA a acuzat că deputatul PSD a prezentat denaturat situaţia folosindu-se de colaje ale unor înregistrări pe care le-a realizat personal. Mai mult, anterior difuzării înregistrărilor, persoane din anturajul lui Vlad Cosma le-au cerut procurorilor să facă demersuri astfel încât să îi creeze o situaţie juridică favorabilă lui şi tatălui său, Mircea Cosma. Detalii aici.

La rândul său, Codruţa Kovesi a transmis ieri, în cadrul unei conferinţe de presă, că nu îşi dă demisia şi a opinat că inculpaţii s-au angajat într-un asalt asupra justiţiei, vor să umilească societatea, să-i umilească pe români.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne