Judecător CCR: Am discutat cu colegii despre întâlnirea cu consilierul lui Iohannis. Sesizăm Comisia de la Veneţia

Judecătorul CCR Petre Lăzăroiu susţine că a discutat cu colegii săi despre întâlnirea privată pe care a avut-o cu consilierul prezidenţial Simina Tănăsescu şi s-a ajuns la concluzia că trebuie sesizată Comisia de la Veneţia.
Palatul Cotroceni, depunere jurământ, noii membri ai CCR. În imagine,  Valer Dorneanu Mona Pivniceru şi Daniel Morar
Palatul Cotroceni, depunere jurământ, noii membri ai CCR. În imagine,  Valer Dorneanu Mona Pivniceru şi Daniel Morar (Epoch Times România)

Curtea Constituţională va sesiza Comisia de la Veneţia după ce unul dintre judecătorii CCR, Petre Lăzăroiu, a avut o întâlnire privată cu Simina Tănăsescu, consilier prezidenţial, în urma căreia o parte a presei a acuzat presiuni venite de la Cotroceni după decizia în cazul Kovesi.

Anunţul a fost făcut duminică seară, la Antena 3, chiar de judecătorul în cauză.

"Cu toţii am ajuns la aceeaşi concluzie: că trebuie să ies public, pentru că şi dânşii au înţeles că există o stare de pericol. (...) Iniţial, am vrut în aceeaşi zi să sesizăm Comisia de la Veneţia, am zis să o lăsăm pentru luni. Ne mai gândim, ne mai cutare... Dar cu toţii am spus că trebuie să ieşim. S-a ajuns la concluzia de a fi sesizată Comisia de la Veneţia, punctual, pe această chestiune", a afirmat Petre Lăzăroiu, citat de Agerpres.

Reamintim că o parte a presei (Antena 3 şi RTV) şi politicieni precum Florin Iordache şi Şerban Nicolae au acuzat o formă de presiune asupra lui Petre Lăzăroiu, judecătorul CCR cu mandatul depăşit, din partea preşedintelui Klaus Iohannis, via consilierul Simina Tănăsescu, pe fundalul scandalului declanşat de decizia în cazul Kovesi.

Cotroceniul neagă, în timp ce preşedintele Curţii Constituţionale, Valer Dorneanu vorbeşte despre "o mare stare de disconfort, insecuritate şi mari semne de întrebare privind starea democraţiei în România". Detalii despre scandal aici.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne