Ivan, pus la zid de colegii din PE: "Crează vulnerabilităţii la adresa României"

Conferinţă de presă la sediul PSD , susţinută de Corina Creţu şi Cătălin Ivan. În imagine, Cătălin Ivan
Conferinţă de presă la sediul PSD , susţinută de Corina Creţu şi Cătălin Ivan. În imagine, Cătălin Ivan (Epoch Times România)

Debarcat recent de la şefia PSD Sector 1, după ce devenise tot mai vocal in interiorul partidului, europarlamentarul Cătălin Ivan este acum pus la zid şi de colegii lui pesedişti din Parlamentul European.

Europarlamentarii PSD îl acuză pe Cătălin Ivan că, de o bună bucată de timp, nu mai participă la activităţile Grupului S&D şi ale delegaţiei PSD din Parlamentul European, afectând astfel buna funcţionare a activităţii delegaţiei în ansamblu.

Mai mult, aceştia susţin, în cadrul unui comunicat de presă remis Mediafax, că "absenţa sistematică a dlui Ivan de la activităţile Comisiei de Control Bugetar a fost de natură a crea probleme foarte serioase delegaţiei, dar şi vulnerabilităţi la adresa României, permiţând deschiderea unor discuţii despre posibile sancţiuni în ceea ce priveşte utilizarea fondurilor europene".

În acest context, europarlamentarii PSD susţin că sunt "extrem de preocupaţi de lipsa totală de activitate a domnului Ivan, ca membru al Delegaţiei la Comisia Parlamentară de Cooperare UE-Rusia, în contextul în care dezbaterea privind relaţia UE cu Federaţia Rusă este una dintre cele mai grave, şi cu consecinţe directe, asupra României".

În încheierea comunicatului, colegii lui Cătălin Ivan din Parlamentul European îi cer acestuia "să-şi îndeplinească onest responsabilităţile pe care le are ca europarlamentar social-democrat".

Replica lui Cătălin Ivan

"Îi transmit lui Liviu Dragnea să-mi spună direct dacă îl nemulţumeşte ceva legat de activitatea mea în partid şi să nu se mai ascundă în spatele unor doamne, colege din partid. Doamna Viorica Dăncilă a fost pusă azi să mintă în ideea că mă va discredita în vreun fel", a declarat Cătălin Ivan, subliniind că el nu este membru în Comisia de control bugetar, motiv pentru care aprecierile făcute la adresa lui sunt doar minciuni.

"Eu sunt doar supleant. Membru plin şi vicepreşedinte la Comisia de control bugetar este domnul Dan Nica. Dan Nica nu a lipsit de la şedinţe, deci nu aveam de ce să-l înlocuiesc. E o mare mincină şi un mod penibil prin care domnul Dragnea încearcă să-şi sancţioneze colegii care îl contrazic", a susţinut Ivan.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, dând un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne