Iohannis despre declaraţiile lui Kurz: "Acea abordare este o opinie personală a ministrului de Externe"

Klaus Iohannis
Klaus Iohannis (Epoch Times România)
Ana Ion
26.06.2015

Întrebat după încheierea Consiliului European de Vară dacă a discutat la Bruxelles despre declaraţia ministrului austriac de Externe referitoare la alocaţiile pentru copii, preşedintele Iohannis a declarat că a primit asigurări de la cancelarul federal că poziţia lui Sebastian Kurz nu este poziţia Guvernului federal austriac, relatează gândul.info.

"Am avut o discuţie cu domnul cancelar federal, Werner Faymann, pe această temă. Domnul cancelar federal m-a asigurat că acea poziţie exprimată de ministrul de Externe nu este poziţia Guvernului federal austriac şi nu reprezintă nici poziţia domniei sale. (...) Este, aşadar, acea abordare o opinie personală a domnului ministru de Externe al Austriei", a declarat preşedintele României.

Reamintim că, recent, într-un interviu acordat ”Kronenzeitung”, Kurz a pledat pentru o reformă imediată la nivelul UE a alocaţiilor pentru copii şi a altor prestaţii sociale, arătând că, doar în 2013, peste 65 de milioane de euro s-au dus în Ungaria, 13 milioane în Slovenia, 48 de milioane în Slovacia, 31 de milioane în Polonia şi 11 milioane în România pentru copii rămaşi acasă ai muncitorilor din aceste ţări.

Kurz s-a declarat în special nemulţumit că statul austriac plăteşte o alocaţie de 160 de euro pentru copilul unui român care lucrează în ţara sa şi, omiţând faptul că românii angajaţi în Austria plătesc taxe la fel de mari ca şi cetăţenii autohtoni, ministrul a opinat că alocaţiile ar trebui reduse la nivelul celor din România, respectiv 19 euro.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.


România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor