Iohannis critică suculent "rezultatele" guvernării în materie de construit autostrăzi

Coaliţia la guvernare a dat doar 15 km de autostradă în folosinţă în ultimul an şi jumătate, ceea ce înseamnă ridicol de puţin şi este dovada lipsei de capacitate şi de mobilizare în jurul unui obiectiv naţional esenţial, a precizat preşedintele Iohannis la Piteşti.
Klaus Iohannis, preşedintele României
Klaus Iohannis, preşedintele României (Epoch Times România)

România ar trebui să le ofere investitorilor soluţii credibile, cu efecte imediate, la problemele standard ale dezvoltării, cum ar fi cele care privesc rolul infrastructurii de transport. Din păcate, însă, infrastructura a fost o prioritate doar la nivel declarativ în programele guvernamentale, a remarcat, joi, preşedintele Klaus Iohannis, prezent la Piteşti pentru dezbaterea "Industria auto, motorul dezvoltării economiei. Factori de creştere a competitivităţii.” În acest context, Iohannis a criticat acid rezultatele guvernării PSD/ALDE, remarcând faptul că în ultimul an şi jumătate au fost daţi în folosinţă doar 15 km de autostradă.

"Ar fi mai simplu şi cu certitudine mai bine, în opinia mea, să construim autostrăzile de care avem nevoie în cât mai puţini ani, nu în decenii, aşa cum, din păcate, se prefigurează potrivit ritmului de melc de până acum.

Eu sunt pe deplin convins că dezvoltarea infrastructurii este cea mai sigură cale de a întări unitatea şi convergenţa dintre regiunile României, pe lângă faptul că ar reprezenta un extrem de important avantaj pentru România.

Însă, în programele guvernamentale, infrastructura, de cele mai multe ori, a fost o prioritate doar la nivel declarativ. Şi nu vorbesc doar de ultimii guvernanţi", a declarat preşedintele.

Iohannis a reamintit în discursul său că lucrurile au trenat atât de tare încât românii au ajuns să protesteze din cauza lipsei de infrastructură, declaraţiile sale fiind făcute în contextul în care sute de moldoveni au pornit recent într-un marş pe patru roţi din Moldova spre Capitală, pentru a cere Guvernului autostrăzile promise.

"Infrastructura nu este un slogan care sună bine doar când aduce capital electoral. Dezvoltarea infrastructurii este chiar cheia prosperităţii, iar lipsa de autostrăzi este reclamată, aşa cum vedem în prezent, deopotrivă de mediul economic, dar, pe bună dreptate, şi de cetăţeni.

Românii îşi doresc un trai mai bun şi recurg la proteste – până acum greu de imaginat – pentru a atrage atenţia asupra acestor probleme acute".

În afară de hărţi colorate şi planuri frumoase, lumea se uită şi la rezultate, iar cei 15 km de autostradă daţi în folosinţă în ultimul an şi jumătate înseamnă ridicol de puţin, dovada lipsei de capacitate şi de mobilizare în jurul unui obiectiv naţional esenţial.

De aceea, îmi doresc să văd oameni mai responsabili în funcţiile executive, care să gândească, dincolo de interesul de partid, în interesul României şi aici cred că este potrivit să laud administraţia locală din judeţul Argeş şi din Piteşti, care dovedesc, practic, cum se pot aborda cu succes aceste lucruri", a precizat preşedintele.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne