Iohannis: "Cine ştie ce înţelegeri secrete face domnul Dragnea acolo cu evrei!"

Premierul Dăncilă a plecat fără niciun mandat în Israel, cât despre Dragnea, s-a ştiut că pleacă abia după ce a ajuns acolo, a remarcat joi preşedintele Iohannis, criticând secretomania în care cei doi au ales să se deplaseze la Ierusalim.
Klaus Iohannis
Klaus Iohannis (Mihut Savu / Epoch Times)

Preşedintele Iohannis şi-a exprimat joi, public, îngrijorarea faţă de ”secretomania” ce a înconjurat pregătirea vizitei premierului Dăncilă şi a lui Liviu Dragnea în Israel. Şeful statului a mai precizat că Dăncilă a plecat în Israel fără niciun fel de mandat şi nu a reprezentat România la discuţiile cu oficialii israelieni.

Cât despre plecarea lui Dragnea, secretul a fost şi mai mare, a remarcat Iohannis, precizând că nu ştie ”ce înţelegeri secrete” face Liviu Dragnea cu evreii, însă speră că acesta va avea bunul-simţ să le explice românilor ce a căutat acolo.

”Ştiţi, această vizită pe care o face premierul şi, se pare, şi preşedintele Camerei Deputaţilor în Israel are câteva ciudăţenii. Una dintre ele este că nu au venit la discuţii, nu a plecat doamna prim-ministru cu niciun fel de mandat acolo, deci a vorbit strict doar în numele şi pentru Guvern şi nu pentru România. M-a îngrijorat secretomaina în care s-a organizat această plecare.

N-am mai pomenit ca un premier al României să plece într-o vizită externă şi să anunţe seara târziu înainte de plecare acest lucru, fără să anunţe agenda, fără să se ştie de fapt ce caută acolo. Pentru că aşa, în vizită turistică, poate să plece oricine oricând. Dar dacă pleacă persoana care conduce Guvernul ar trebui să se ştie mai mult!", a declarat Iohannis, aflat într-o vizită oficială la Bacău.

(...) Iar în ce priveşte vizita preşedintelui Camerei, mai mare secret. S-a aflat că a plecat acolo doar după ce a ajuns acolo. Nu ştiu care sunt dedesubturile acestei abordări, cine ştie ce înţelegeri secrete face domnul Dragnea acolo cu evreii. Dar, sper ca după revenire să aibă bunul simţ şi să explice românilor ce au făcut acolo", a adăugat Iohannis.

"Da, îmi imaginez că domnul Dragnea dimineaţă a vorbit în faţa oglinzii şi s-a consultat!", a mai declarat Iohannis, ironic, întrebat de o jurnalistă dacă el consideră că a avut loc o consultare cu privire la mutarea ambasadei din Israel, căci astăzi, într-un comunicat venit de la Guvern se precizează că Liviu Dragnea a vorbit în Israel despre accelerarea consultărilor interne pe mutarea ambasadei noastre la Ierusalim.

Reamintim că Guvernul a confirmat plecarea Vioricăi Dăncilă în Israel abia cu câteva ore înainte ca evenimentul să se producă. Anterior, deşi informaţia apăruse în spaţiul public şi presa ceruse lămuriri, Guvernul a refuzat să dea informaţii. În ceea ce-l priveşte pe Dragnea şi el a plecat fără să-şi anunţe plecarea, în baza unei invitaţii lansate de premierul Netanyahu.

Vizita celor doi are loc în contextul în care Liviu Dragnea a declanşat un uriaş scandal anunţând că Guvernul a adoptat un memorandum vizând mutarea ambasadei României la Ierusalim. Mai multe informaţii pe acest subiect puteţi accesa aici

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne