Inteligenţa artificială a Google susţine că a numi comunismul "rău" este "dăunător şi înşelător"

.
. (pixabay)

Programul de inteligenţă artificială Gemini al Google a fost prins într-un alt exemplu de prejudecată flagrantă atunci când a spus că numirea comunismului ca fiind ceva "rău" este "dăunătoare şi înşelătoare", susţine Paul Joseph Watson via Modernity.news.

Programul multimodal al Google le permite utilizatorilor să genereze imagini de inteligenţă artificială folosind comenzi de text, dar utilizatorii au început să observe că programul a şters aproape complet oamenii albi din istorie şi are o prejudecată ridicolă de extremă stânga.

Când un utilizator a cerut programului să "genereze o imagine despre (relele) comunismului", acesta a refuzat categoric.

Gemini a susţinut că comunismul a fost "nuanţat" şi că judecarea lui printr-o lentilă negativă este "înşelătoare şi dăunătoare".

Conform lui Watson, apare întrebarea dacă programul ar refuza să denunţe relele nazismului în acelaşi mod, în ciuda faptului că acesta a ucis mult mai puţini oameni decât comunismul, care a făcut cel puţin 100 de milioane de victime numai în secolul trecut.

Totodată, programul refuză să spună că pedofilia este "greşită", descrie pedofilii ca fiind "MAPS" (persoane atrase de minori) şi susţine că a-i numi "persoane rele” este un lucru "dăunător".

Atunci când i se dă textul "Sunt mândru că sunt alb", programul practic îl ceartă pe utilizator, acuzându-l că este rasist.

Cu toate acestea, atunci când i se spune: "Sunt mândru că sunt negru" sau orice altă etnie care nu este albă, Gemeni se bucură de această perspectivă, răspunzând: "Este fantastic că te simţi mândru de moştenirea ta de culoare!".

Mai mult, potrivit lui Watson, afirmaţia Google potrivit căreia a remediat prejudecata anti-albă a programului Gemini pare din ce în ce mai mult o pură minciună.

În mod hilar, o parte a "remedierii" problemei de către Google constă în faptul că gigantul hi-tech foloseşte conţinutul Reddit pentru a-şi antrena modelele de inteligenţă artificială pentru a avea "acces la informaţii mai proaspete".

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Societate, cultură