Inginer pensionar a cărui casă a fost inundată de 11 ori construieşte un zid de apărare în jurul proprietăţii

Foto:
Foto: (SWNS)

După ce a construit un zid pentru a-şi proteja proprietatea de 600.000 de lire (760.000 de dolari) împotriva inundaţiilor, un inginer pensionar a fost supranumit "Regele Canut din Worcester".

Nick Lupton, în vârstă de 60 de ani, şi soţia sa Anne, în vârstă de 50 de ani, locuiesc într-o casă restaurată din secolul al XVII-lea, pe malul râului Severn.

Casa lor şi suprafaţa de teren de un hectar au fost inundate de 11 ori de când s-au mutat pe proprietatea cu patru dormitoare din Pixham, Worcestershire, în 2016. Cuplul a declarat că s-a săturat de lucrările de curăţare costisitoare, astfel că au decis să înconjoare întreaga proprietate cu un sistem de apărare împotriva inundaţiilor, de 2,5 metri înălţime.

Imaginile realizate cu drona arată casa şi curtea înconjurată de apele inundaţiilor după ce râul Severn a ieşit recent din matcă.

Foto:
Foto: (SWNS)

Patru luni a durat să construiesc bariera de cărămidă înainte de a o termina în octombrie anul trecut, cu doar câteva săptămâni înainte ca furtuna Henk să măture Marea Britanie.

"Am cumpărat casa cu multă atenţie. Am fost inundaţi de 11 ori din 2016", a declarat Lupton. "Trăim într-o parte frumoasă a lumii, chiar lângă râul Severn, dar există un singur dezavantaj: suntem inundaţi."

"În cele din urmă am decis să ne construim un zid în jurul casei. ... L-am terminat la mijlocul lunii septembrie [anul trecut] şi l-am testat la mijlocul lunii octombrie. Această inundaţie este destul de mare, este aproape de recordul din 2020, aşa că este un test foarte bun pentru el, iar până acum a rezistat."

Foto:
Foto: (SWNS)

Foto:
Foto: (SWNS)

O parte a proprietăţii a fost cândva un han pentru feribotul care circula pe râu. Când era han, sunetul butoaielor de bere care pluteau în pivniţă era un semn de avertizare în caz de inundaţii iminente.

Înainte de a construi zidul de protecţie împotriva inundaţiilor, cuplul a adăugat bariere în faţa uşilor şi pompe sub podele pentru a ţine apa în afară. Cuplul a făcut o nouă ipotecă pentru a plăti pentru construirea zidului contra inundaţiilor şi a declarat că speră că acesta va mări valoare casei lor.

Foto:
Foto: (SWNS)

Locuitorii din apropiere au felicitat cuplul pentru măsura foarte bună de a-şi proteja casa.

"Nick este un tip extraordinar şi cu toţii îl apreciem pentru ceea ce a făcut - noi îl numim răspunsul Regeleui Canute din Worcester", a declarat un locuitor din zonă. "Inundaţiile sunt o mare problemă pe aici. Nu doar câmpurile sunt inundate, ci şi drumurile şi casele."

"Autorităţile ar trebui să acţioneze cât mai repede pentru a opri ca această nenorocire să se întâmple mereu, altfel oamenii se vor muta pur şi simplu".

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Societate, cultură