Guvernul german îşi va monitoriza cetăţenii cu troieni. Şi totul e legal

Agenţiile de informaţii din Germania pot folosi de acum înainte un troian pentru a monitoriza calculatoarele persoanelor aflate în vizorul autorităţilor. Troianul poate fi capabil să monitorizeze chat-urile şi conversaţiile utilizatorilor vizaţi, pe smartphone-uri şi calculatoare personale.
(Captură Foto)

Un purtător de cuvânt de la Ministerul german de Interne a anunţat luni că guvernul a aprobat utilizarea programelor de tip Troian pentru a monitoriza cetăţenii suspecţi.

Purtătorul de cuvânt al Ministerului de Interne a explicat decizia Guvernului, susţinând iniţiativa în toamna anului trecut.

Troienii sunt programe, cunoscute şi sub numele de malware, special concepute pentru a se infiltra în calculatoarele utilizatorilor. Deseori, troienii sunt folosiţi de hackeri şi hoţi pentru a obţine acces la datele unei alte persoane.

Pentru a folosi acest malware, oficialii guvernamentali vor avea nevoie de un mandat judecătoresc, care va permite autorităţilor să hackuiască sistemele cetăţenilor germani vizaţi.

Acest pas va ajuta oficialii să aibă acces la calculatorul personal, laptopul şi smartphone-ul unui suspect. După ce programul se instalează singur pe dispozitivul suspectului, poate colecta datele de pe hard disk-ul computerului respectiv şi poate monitoriza discuţiile în scris şi conversaţiile audio.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe